Just nu produceras det tavlor på högvarv och det är ju hur kul som helst. Var precis och levererade två tavlor, mannen och kvinnan var beställda. Och nu har jag precis ramat in två tavlor som är beställda.


Det blev riktigt fint tycker jag :)

Idag ringde en vän som ska sälja sin bostad. Hon ville ha hjälp med homestylingen, hur kul som helst! projektet är antaget, och nu letar jag för fullt av bilder som kan inspirera mig till att göra deras hem perfekt. Läser massor om vad man bör tänkte på vid homestyling och vilka punkter som gör att lägenheten värderas högre.



Ett hem som fått en homestyling. Bilder kommer härifrån

Denna vecka kommer va överfull! Ska hålla min första Zelected by Houze visning. Idag får jag besked på om jag kommer in på kursen affärsutveckling som jag isåfall läser på distans. Jag ska lämna in min lektion på inredningskursen och måla tavlor. Sista tiden har det trillat in många beställningar på tavlor. Framförallt är det mannen och kvinnan som är jätte populära. In och kika under webshop. Tavlorna är hur fina som helst och ger karaktär åt rummet :)

Men det nyaste projektet är som jag nämnde för ett tag sedan, homestyling av en lägenhet i västra hamnen. Hur kul? JÄTTE kul :) Har suttit hela morgonen och fyllt på inspirationsmappen. Stilen blir lite detsamma som vi har här hemma, men lite renare tror jag. Svart, vitt och rött är det som gäller.



Bild kommer härifrån


Bild kommer härifrån


Bilden kommer härifrån

Fick en beställning här i veckan på färgtavlor. Fjärilen visade jag tidigare men dom ville även ha mannen och kvinnan i färg. Här har vi resultatet, riktigt coolt tycker jag. Önskar att jag också hade haft mer färg i vårt hem då hade jag absolut haft mannen och kvinnan i färg. I stora ramar kommer det bli ännu snyggare.




Riktigt kul men någon som vill ha något annorlunda!

Söndagspyssel på hög nivå. Ska göra små söta prislappar till alla Zelected by Houze produkter. Kommer nog ta sin lilla tid :)



Idag står det inte direkt inredning på schemat. Vi ska ta en heldag i Malmö, mysa och shoppa lite. Och på min lista står det Hunter stövlar. Har velat ha dessa i flera säsonger nu men det har helt enkelt inte blivit av. Så idag hoppas jag att jag springer på ett par.


 

Tråkig med svart? Borde våga köpa typ ljusrosa eller något..

Äntligen har Zelected by Houze släppt höstkatalogen. Nu kan vi frossa i underbar inredning tillsammans!

Klicka här för att kika på höstkatalogen!

Håll en visning i höst, perfekt när mörkret börjar komma!


Igår va jag hos Zelected By Houze i Lund och hämtade alla mina produkter, jag är kär jag vill helst ha alltihopa själv. Så fint! Nu är det utställningslokal i vardagsrummet som gäller, det svämmar över av inredningsgrejor. Men mysigt att gå och titta på allt fint!

Så hör nu av er om ni vill ha en visning eller vill beställa! Nu kör vi på en underbart mysig höst.


Ett bord uppdukat i modernt tema med accentfärg.


Ett bord uppdukat med mjuka pastellfärger, shabby chic!

Min lilla "butik" i vardagsrummet.

För alla inredningsintresserade finns nog sköna hems hemsida ganska högt uppe på "titta inom" listan. Ofta ser man bilder publicerade i bloggar just från denna sida. Det tillhör min dagsrutin att gå in och kika lite snabbt och jag lyckas alltid hitta något jag gillar. Som det här råa men ombonade hemmet. Och helt plötsligt önskar jag mig trä färgde fönster inte vita. Men det känns som det är väldigt mycket och modernt med trä som ser obehandlat ut, det ska helst komma direkt från de norrländska skogarna. 


Kaminen i vardagsrummet kommer från Baloo art & antik i Kinna och ­sattes in vid den stora renoveringen.

Badrummet var 
tidigare två mindre rum vars mellanvägg slogs ut vid den stora renoveringen 2005. Samtidigt putsades väggarna och ­målades vita. Badkar från Westerbergs. Ljuskronan är ett loppisfynd.

Rymden och de höga fönstren i den forna kyrksalen var två av anledningarna till att Malin och Anders föll för huset. I renoveringen åkte predikstolar och kyrkbänkar ut för att i stället husera familjens vardagsrum. Soffor från Ikea.
En perfekt match av nytt, modernt, gammalt, slitet, rått och mysigt!
Och en extra våning med öppet i nock, det har jag velat ha sedan jag ritade mitt drömhus på tekniken i åttonde klass! Helt fantastiskt fint!

Har fått förfrågan på färg i mina tavlor, och jag är väl inte den som är den! Så nu finns det är fjäril i färg för dem som önskar! Ganska kul att få jobba med färg för omväxlingsskull :)



Filip som inte är fullt lika svart och vitt som jag, tyckte absolut att vi skulle behålla den själv..

Jag älskar projekt, och nu är jag i full gång med två nya. Lite hemligt fortfarande för jag vill att det ska vara perfekt när jag publicerar det. Men här kommer en liten sneak peak, full av förväntan och spänning!

Jag vet inte hur ni känner men kan det blir för mycket svart och vitt? Kanske tur vi har bleeding barbie, haha!




Har köpt mig en rund kudde, vilket fynd och så fin :)

Det blev lite plaza läsning igår, lite pepp inför hösten och lite lugnt. Ibland känns det som att ingenting händer i mitt liv, men egentligen händer allt. Känner ni igen det? Så här kommer en sammafattning av vad min höst har att erbjuda.

Enligt plaza är det stickat som kommer stort i höst, och då är det inte stickade tröjor utan stickade kuddar, stickade plädar osv. Det har vi sett i inredningen tidigare säsonger också men tydlig mer nu än någonsin. Och det är ju inte fel, det ger ju en mysig atmosfär. Min favorit är den kabelstickade! 


Bild kommer härifrån


Bild kommer härifrån


Bild kommer härifrån


Mina projekt inför hösten:
-Blivit konsulent för Zelected by Houze, mysiga heminredningsparty står på schemat!

-Praktik hos en inredningsarkitekt i Ystad, start 12 September och därefter varje måndag.

-Utöka bloggen, ni är fler och fler men under hösten satsar jag på dubbel besökstatistik!

-Fortsätta med mina tavlor, mysig höstmarknad med försäljning den 27 Oktober och kanske julmarknader.

-Utveckla webshopen, fortsätta kika på leverantörer och måla fler tavlor.

-Läsa färdigt inredningskursen och blir diplomerad inredare.

-Börja plugga en fristående kurs på distans, företagande och affärsutveckling är det som gäller!



Satt i bilen påväg hem från jobbet och börja tänka på hösten som kommer med stormsteg nu, även om det är väldigt varmt i lägenheten som solen värmer just nu. Vad är det som gäller i höst, inredningsväg? Hur vill jag inreda till hösten? Och när jag kommer innanför dörren möts jag av en alldeles ny Plaza, oh gudarna måste ha hört mig. Vilken underbar måndagskväl, och imorgon återkommer jag med färska trender för hösten.



Ibland kan jag ångra den mörka valnötsparketten, varför la vi inte plattor i hela lägenheten så fräscht!

Idag känns som en väldigt grå dag, så idag drömmer vi om vita svala hem som känns ombonade och inte alls uppjagade. Vita hem känns ju som en otroligt lugn oas att krypa in i. Här kommer en salig blanding på inspiration i vitt. Ibland önskar jag att jag kunde inreda så lugnt och stillsamt. 



Sköna hem, Vit inredning 6

Vitt kök, Living etc
Vit inredning 5
Vita interiörer
Bilder från Interiörguiden
 

Nu står äntligen Barcelona på plats i vardagsrummet. Den va betydligt mer cremefärgad än jag hoppats på, men har vant mig mer och mer och tycker att den passar in riktigt bra nu! Blir en skön kontrast till det slitna soffbordet, ameringsjärnet och andra lite mer råa material vi har i vardagsrummet. Fåtöljen är ju väldigt smäcker och stilren, förstår varför det har blivit en klassiker, den är brutalt snygg om du frågar mig.








Oh vad jag sitter och drömmer mig bort om att starta butik, kanske kunde sålt dessa fantastiskt fina grejorna från madamestoltz...


Bilder Madamestoltz.dk

Kikade runt på nätet när jag trillade över detta hemmet som bara var fullt av designklassiker. Kul att se hur mitt intresse för det har växt nu sedan jag lär mig mer om det i inredningskursen. Tidigare tyckte jag det var tråkigt med dyra möbler, nu är de det enda jag kikar efter när jag tittar i olika magasin. Men kolla in detta hemmet!


Svanenfåtöljerna, av Arne Jacobsen, ger karaktär åt rummet. Mosaikbordet är ett loppisfynd. Bäddsoffan är av det italienska märket Split, Id home. Mattor från Maroc. Tavlan är målad av festfixaren Balthazar Silveira. Golvlampa från antikaffären Wigerdals värld. Liggfåtölj av Le Corbusier, köpt på auktion. Taklampa från en antikaffär. Väggarnas mullvadsfärg står fint mot den vita bröstpanelen
Arne Jacobsens Svanen och Liggfåtölj av Le Corbusier

Matbordet Super-ellips liksom Myran-stolarna är inropade på Bukowskis. Kelim-matta från Maroc. Skinnfåtöljen från 40-talet fanns 
i favoritbutiken 
Deco design. Taklampan hittade Hans på loppis i München och tog med sig i knäet på planet hem.
Myran stol av Jacobsen och Super-ellips av Bruno Mathsson

Taklampan med tunna metalltrådar är köpt i München, men enligt vad Hans fått fram är den tillverkad i Sverige på 1960-talet. Verner Pantons orange-färgade matsalsstolar är inropade på Auktionsverket. Isbjörnen som fått offra skinnet sköts redan på 20-talet och kom till Hans via en kompis.Fåtöljen i orange är Arne Jacobsens Ägget, köpt hos Deco design. 70-talshögtalare Audiorama av märket Grundig hittade Hans i Tyskland. 
Den röda bordslampan är en 60-talsmodell från Ikea. På väggen hänger inramade affischer, inköpta på Kulturhuset. Svarta lampan kommer från en secondhand­butik. Mosaikbordet inhandlades för 50 kronor på loppis. Stenstatyn på schackspelet kommer från  Dominikanska republiken, champagnebruset på bordet kommer från Myrorna.
Pantonstolen av Verner Panton och Ägget av Jacobsen

Jag har ju fått en fin tavelvägg i vårt vardagsrum, men den är inte riktigt så stor som jag önskar och inte riktigt så fint som jag önskar heller. Det finns så mycket fin inspiration för tavelväggar och nästa steg måste ju nästan vara att det kommer färdiga tapeter med tavelväggar, det hade väl varit något? En tapet som såg ut såhär,
 


Bilden kommer härifrån

Eller såhär,


Bilden kommer härifrån

Har ju inte visat senaste tillskottet i sovrummet, en klädhängare och någon ordentlig bild på kortsidan (mittemot walk in closet väggen) har ni nog aldrig fått se, så här kommer bild från sovrummet.


 

 

Fick igår en hel del information om hösten hos Zelected by Houze skickad till mig och produktlistor osv. Så nu sprudlar ideérna. Tanken är att jag inte vill ha ett helt vanligt party som alla andra. Så tanken är nu att ha olika teman och temat för partyt väljs av värdinnan. Ett Shabby Chic bord kommer det alltid finnas då det finns efterfrågan på detta och ett ganska stort utbud av dessa produkter. Men med tanke på att alla grejor inte får plats på ett bord kommer det finnas ett till och på det bordet får värdinnan välja tema. Klassiskt, modernt ellet industri tema. Vad hade du valt?

Nu letar jag inspirationsbilder på tvären för att kunna göra detta så bra som möjligt såklart!

 


Den moderna stilen är svart, vitt, accentfärg, orkidée osv.
Bilden kommer härifrån


Den klassiska är brun, mullvad, beige, vit, snittblommor tillsammans med rena drag.
Bilden kommer härifrån



Industritemat står för grått, beige, vitt, obehandlat trä, stål, rått, kombinerat med t.ex. brädor.
Bilden kommer härifrån


Shabby chihc behöver kanske ingen närme beskrivning, men vitt, pasteller, söt och romantiskt. Gärna blommönster.
Bildern kommer härifrån

Det är ett bra tag sedan Elin Klings hem cirkulerade på internet för första gången. Bilderna publicerades av tidningen Recidence. Men hemmet föll mig i smaken direkt och har inte riktigt försvunnit sedan dess och när jag nu snubblade över dom igen var jag tvungen att dela med mig till de som sett bilderna innan och de som inte har det. Jag tycker att stilen är en perfekt blandning mellan dyrt och personligt, lyxigt och ljust, ombonat och jordnära. 



Går ur sängen och ska hänga upp lite tvätt som min älskade sambo satte igång igår. Men när jag plockar ur tvätten tycker jag det ser lite märkligt ut. Så jag frågar Filip,

-Filip vad tvättade du för färg igår?
-Ah, jag körde lite så Pride tema, du vet regnbågens alla färger.
-SMART! Och du inkluderade vitt där också!

Man kan ju inte annat än älska sin pojkvän ibland.


Vitt, rött, rosa, blått, grönt, grått, svart..

             Stol CH24 Ek

Stolen som heter Ch24 men kanske mer känd som Y-stolen. Stolen designades av Hans J Wegner (f.1914) 1949 på uppdrag av danska möbelföretaget Carl Hansen & Son, som än idag producerar den världsberömda stolen. Wegner designade med enkla och rena linjer och hans design skulle se lika bra ut från alla vinklar och Y-stolen är väl ett väldigt bra exempel på detta. Stolen är i en smäcker träkonstruktion och flätad sist. Den är skapad för högsta bekvämlighet. Trots armstöd och halvcirkelformat ryggstöd är stolen nätt och smidig.

Stolen togs i produktion 1950 och hade 60 års jubileum förra året, och är omåttligt populär. Man ser den överallt i magasin, hemma hos repotage och på utställningar. Jag själv är väldigt förtjust i den och skulle absolut kunna tänka mig en uppställning av dessa.

Prisexempel Miljögården: 7130 kr.

Bild: Miljögården



Ibland blir jag galen och vill slänga ut precis allt vi har här hemma för jag hittar någon som har lyckats precis i detalj med stilen jag vill ha och har det precis så fint som jag vill ha. Sen ransakar jag mig så har vi också det fint men man blir ju hemmablind väldigt fort. Här kommer bilder från ett fantastiskt fint vardagsrum, ägaren hittar ni här. Gammalt, nytt, slitet, stilrent, jordnära, mysigt, helt perfekt.






          





                        

Dagen har gått hur bra som helst i Köpingebro. Kul att folk har visat intresse för heminredningsparty, tror verkligen på en riktigt rolig höst med inredning, partyn och träffa massa nytt och trevligt folk! Kunde du inte närvara idag men är intresserad av att få en katalog att bläddra i och lite mer information om hur det går till? Tveka in på att kontaka mig på [email protected].

Bilder från dagen, fick ta skydd under markisen ifall regnet skulle komma, men uppehåll hela dagen. Det är länge sedan sist känns det som!

Idag bär det av till Köpingebros idrottsplats för utsällning av mina tavlor och för visning av Zelected by Houze produkter. Vi ses väl där? Ni kommer väl dit om och säger hej och stöttar mig :) Där kommer finnas diverse aktiviteter för barn och massa utställare inom olika omårde.


 

I tordags fick jag en ny lektion från inredningskursen, denna gången ska jag lära mig kända formgivare. Tänk att det finns någon som formgiver allt runt omkring oss, dom är alltså ganska många. Alla är ju egentligen formgivare, vi formger olika ting med olika beslut vi tar varje dag. Men vissa har ju gjort extra avtryck på historian och lämnat efter sig möbler, lampor eller textil som lever kvar och massproduceras än idag. Ett bra exempel är då den här Barcelona stolen som jag köpte hem, en så kallad designklassiker. Så från och med måndag tänkte jag att här skulle dyka upp en ny kategori i bloggen, designklassiker. Så lär vi oss allihopa något och jag lär mig absolut något när jag måste leta fakta och skriva något kort om designern som är aktuell.  



Bilden kommer härifrån och där kan ni även hitta svaren vad de olika klassikerna heter om ni ger er på en gissning :)

Igår hände något alldeles konstigt, vi fick en avi från posten. Med två kolli, ganska stora. STOLEN från Tradera tänkte vi. Filip kilade iväg och hämtade paketet när jag va på jobbet och när jag kom hem så kom jag hem till två besvikelser. Dels hade inte underredet kommit, men det skulle komma i nästa vecka. Håll tummarna. Men det andra problemet är att dynorna är väldigt gula, på alla bilder jag sett är stolen jätte vit. Det va verkligen en besvikelse, vi pratar inte lite vanilj vi pratar ordentligt cremefärgat (jag har rökt för mycket inomhus nikotin gult) inte alls fint. Har hört mig omkring och det verkar lite som att den är cremefärgad och inte kritvit som bilderna säger. Så det är nog bara till att ta det eller ta fighten att skicka tillbaka den, för bilderna visar kritvit och man har 14 dagar ångerrätt. Men ja, efter allt klödd hittills känns det mycket tveksam med någon rätt överhuvudtaget.

Tyvärr syns det inte alls bra på foto att det är gult, men ja ni kan ana det intill det vita bestå skåpet. (Sen förstår jag också att man inte kan jämföra det två materialen men dynorna är tyvärr väldigt gula)

Nu äntligen åkte jag iväg och köpte lite ameringsjärn och spikade upp på väggen. Har länge gått med en bild i huvudet av att det skulle bli fint och såhär blev resultatet.

 

Just nu drömmer jag om Tolix stolar till ett svart matbord, det hade passat utmärkt i mitt vardagsrum. Jag är ju otroligt svag för den industriellastilen och tycker det är en riktigt konst och utmaning att få den stilen att passa in i ett hem där man faktiskt bor. Att lyckas få det råa att se ombonat och hemtrevligt ut det tycker jag är det ultimata, men det kräver att man gör det med fingertoppskänsla.





Ja den lampan hade också gärna fått flytta med in, av bara farten..

Bilderna kommer härifrån
Nu på söndag är det familjedag på Köpingebro IP, dom anordnar en heldag för hela familjen. en liten slant i inträde sen kan du hitta på hur mycket kul som helst ponnyridning och hopptorn eller kika på mycket roliga och fina utsällningar. Däribland finns jag. Jag kommer finnas där med Zelected by Houze produkter och med mina tavlor, Ivarssons Bil kommer även finnas där med både bilar och husbilar. Så ta med hela familjen, vänner och alla du känner och besök Köpingebro på söndag.

Nu ska jag besöka sjukgymnasten i Malmö, förhoppningsvis hittar han orsaken till all min huvudvärk. Men det jag längtar mest till är att vi även ska svänga förbi Zelected By Houze kontor för att låna lite produkter som jag ska ha på utställningen jag ska ha på lördag (som jag ska berätta mer om) Oh, va kul att få titta på alla fina grejor och få träffa människorna där :)

Kom på en rolig grej idag, jag springer runder som en vandrade inredning här hemma. Klär ni er också som ni inreder? Speglas inredningen i klädstilen eller vise versa? Jag smälter in perfekt iallafall. Varning för Modebloggs försök (oj vad många timmar dom måste lägga på att få den perfekta outfit bilden, jag gav upp efter 8 stycken)

I all vardagsstress och alla tankar så är det lätt att glömma bort hur bra vi har det och att inte alla har det så bra. Jag är inte en person som begär världsfred eller är jätte flitig med att handla rättproducerad mat osv. Men ibland får jag mig en tankeställare. Jag är månadsgivare hos Unicef som världsföräldrer, och idag skänkte jag en slant till Läkare utan gränser. Jag tycker att man kan hjälpa till då och då, för det påverkar mig inte ett dugg att skänka en slant i månaden. Just nu hjälper man Afrikas horn mot svält som är värre än på mycket länge.

Så skicka nu iväg ett sms till 72970 med ordet TIMME så skänker du 50kr.
Då kan du ge 5000 människor rent vatten!


Och nej, jag granskar inte dessa organisationer till botten och hur många procent av de pengar jag skickar iväg som går fram, so what om jag skäner 50 kr och 20 kr når fram, då har jag skänkt 20 kr iallafall? Eller hur? Vi lär aldrig få reda på exakt hur mycket pengar som går fram, men att inte skicka något alls då vet jag åtminstonde att jag inte gjort något alls för att bidra. Så skicka nu iväg och bidra du också!  

Nytt hus till salu på de Skånska slätterna. Nu får du betala 6500 000 kronor för att bo i Löderup, och är du inte från trakterna vet du antagligen inte ens vad Löderup är. Det är en väldigt liten by, närhet till hav och österlen. Och tror faktiskt att där finns butik och kiosk kvar till och med. Låter det perfekt, då ska ni se huset.

















Självklart finns det ett obligatorisk gårdshus precis som om det inte vore nog med boningshuset. (Oftast är gårdhuset det finaste, tycker jag)

Magasinet

Magasinet

Magasinet

Magasinet

Albert Hall

Albert Hall

Så ett litet enkelt boende för två. Skulle du va intresserad hittar du alla bilder och mer information här

(PS. Tack alla ni som röstar på vår lägenhet som Sveriges Charmigaste hem, jag uppskattar det så otroligt mycket. Och ni som inte har gjort det, in och rösta med er jag blir såå glad!)
Jag har anmält vår lägenhet till en tävling så nu behöver jag er hjälp :) Vill ni stötta mig till tusen och gå in och tycka till om vår lägenhet? Tävlingen hittar ni HÄR och att vinna denna tävlingen skulle betyda så mycket för mig för pengarna skulle jag investera i min kommande inredningsbutik. Då skulle jag kunna köpa möbler och diverse grejor man behöver som grund när man öppnar en butik. Oh snälla gå in och rösta :) Nästa gång hjälper jag er!

Sveriges charmigaste hem

Big House

Big House

Big House

Big House

Big House

Detta är bilderna jag anmälde vår lägenhet med. Det visar stilen och lite personliga och annorlunda detaljer.

In och läs och rösta, allt ni behöver är ett facebookkonto eller skapa ett snabbt konto på sidan. Behöver bara fylla i mejl och namn sen kan ni rösta. Jag tackar så hemskt mycket i förväg för alla som stöttar oss :)

För ett tag sedan kunde man ju läsa om att Karl Lagerfeldt skulle samarbeta med Orrefors sedan har jag inte sett eller hört så mycket mer. Kanske inte blev så bra tänkte jag. Men så läste jag en tidning och fick syn på resultatet och gillade det faktiskt riktigt mycket. Är ju väldigt mycket för enkelt, enkla linjer och det får gärna se exklusivt ut och jag tycker ju det här uppfyller alla kriterier. Sen är jag väl inte direkt någon samlare. Och jag tror jag läste ett från pris på 699 kr och det gör ju att man inte går och shoppar alla direkt. Så får nog fortsätta att titta bara :)

                  

Bilden kommer härifrån


Dom hade helt enkelt passat fint när jag dukar till gäster i vårt vardagsrum :)

En liten sneak peak på Zelected by Houze produkter för hösten visar en trend åt det rosa hållet, en härlig varm mysig gammelrosa färg. Och det är nog helt rätt då jag även läst på andra håll att rosa eller kaprifol är årets färg. Så nu satt jag ner för att spana på lite rosa inspiration och trodde jag skulle hitta massa prinsessrum, men ack så fel jag hade. Ordentligt stämningsfulla och riktigt tjusiga hem inredda med rosa utan att det känns flickigt!

Jag har valt två inredningsalternativ. Många vill ju undika att hemmet ska kännas som ett flickrum, därför är det vanligt att man bryter den rosa färgen mot hårda material och blandar den i en industriell miljö, som bilderna nedan. Och vilken känsla den rosa färgen gör för det annars så hårda hemmet.

Loft med rosa accenter
Loft med rosa accenter 1
 Loft med rosa accenter 2
   Loft med rosa accenter 4Bilderna kommer från Interiörguiden


Det andra alternativet är ju för alla Shabby chic älskare, här är ju rosa en ganska vanlig färg och det bryter inte direkt utan smälter perfekt in i den söta och mysiga stilen.


Bild från H&M Home

[bloomingville]
Bild kommer från Bloomingville



Bilden kommer härifrån
När jag kom hem igår stod det tio absolut perfekta rosor framför mig. Jag ransakar läget, det är inte alla hjärtans dag, det är inte vårt datum, han har inte krympt mina kläder i tvätten. Det är en helt vanlig dag och han älskar mig, de är dom rosorna som betyder absolut mest <3

     

Sitter och bläddrar på Styleroom och hittar diverse inspiration, så vi kör lite blandat :) All bilder kommer från medlemmen Nina och ni hittar hennes album här. Hoppas ni får en underbar fredag allihopa!

                               

Längesedan jag hittade så många bilder på ett och samma ställe som inspirerade mig så mycket. Finns hur många detaljer som helst jag bara skulle kunna förverkliga hemma hos oss. Favoriten är ju nog lastpallarna bakom sängen. Hur kan man få något så opersonligt och skitigt att se så mysigt och harmoniskt ut? Men vilken stil hon lyckas få till hela tiden i varje rum i varje hus eller lägenhet hon flyttat till. Jag är så djupt imponerad. Jag vill omedelbart hem och fixa.

 

Just nu har jag samma kläder på mig alltid för min gaderob är en stor boll och drar man i ett plagg får man tjugo andra på köpet. Så på sin plats är nog en ordentlig rens och städning. Det ska bara göras och det är tråkigt men det ska göras och kanske är det ikväll som det görs. Eller inte, eller kanske. Vi får se. Men en sak är säker, hade min gaderob sett ut såhär hade jag alltid haft fint iallafall!

Luxury Walk-In Wardrobes


Har ni någon gång också funderat på det var dessa människor hänger sina kläder som faktiskt inte matchar inredningen? Eller om dom överhuvudtaget äger ett par lite för slitna mysbyxor...

Bilden kommer härifrån

Ni vet jag skrev för ett tag sedan att vi skulle va med i en tidning med lägenheten. En lite mindre artikel men ändå hur kul som helst att bli tillfrågad. Idag trillade tidningen ner genom brevinkastet, så här kommer resultatet. Och vill ni köpa tidningen för att se det så är det Vårt nya hus som gäller.



 



Lite extra kul är det att dom även valt vår lägenhetsbild bland de första sidorna där de annonserar om läsarhem.

Just nu är det väldigt mycket jobb, tyvärr inte så mycket inredningsjobb utan mycket annat jobb. Mitt arbete är ju till största delen som bilförsäljare och just nu jobbar jag långa dagar och då hinns det inte med så mycket annat helt enkelt. Därför är inte bloggen lika intensiv. Så underbart det hade varit att få arbeta med en liten inredningsbutik och måla tavlor och prata inredning hela dagarna. Då hade jag varit i mitt esse. Men det går bra med bilarna också. Denna vecka har jag sålt tre bilar, det är ju bra. Men inredning är kanske snäppet roligare.




Fantastiska kontor, så ska det se ut i framtiden!
Bilderna kommer härifrån

Ni vet jag skrev för ett tag sedan om att vi budat hem en Barcelona stol från Tradera, efter en månad är det bara att konstatera att vi blivit lurade. Det har inte kommit något stol och det kommer inte komma någon stol heller. Polisanmälde händelsen igår, men vad gör det? Dom tusenlapparna kunde vi gjort något mycket roligare för. Frustrationen är enorm. Jag blir knäpp, vad kan man göra? Så varning, va extra försiktiga på Tradera! Jag är ju tyvärr aldrig det för jag tänker ju alltid "sånt händer inte mig" men i fortsättningen kommer jag nog tänka två gånger. 

                
     Ingen snygg Barcelona Stol i mitt vardagsrum, men några tusenlappar mindre på kontot.

Att vara duktig på det man gör, är ju viktigt. Att brinna för det man gör är ännu viktigtare, men att ha kunskap inom det man gör räknas ofta som en självklarhet. Att vara påläst och kunnig är otroligt viktigt för att ge ett seriöst intryck och för att skapa förtroende tror jag. Därför har jag valt att utveckla mitt intresse inom inredning genom att läsa en kurs. En mindre kurs till att börja med för att känna mig fram. Denna kurs introducerar mig inom olika områden. 

Färgsättning
Kända formgivare
Ljussättning
Olika Inredningsstilar
Feng shui
Textil, gardiner & inredningsaccessoarer
Planritning, ritteknik & möblering
Kollageteknik

När jag är färdig med kursen till hösten blir jag Diplomerad inredare. Jag har då fått lärdom om olika vanliga områden som man ofta kommer i kontakt med när man arbetar inom och med inredning. Jag kommer även ha lättare för att tala om mina produkter vid Zelected by Houze visningar och jag kommer kunna ge roliga tips och idéer den dagen jag öppnar en egen butik. 




Inreder du nyanslikt eller kulörtonslikt? färgsättning är en hel värld bara det.

Svart och vitt räknas kanske inte som färg, men grått måste ju göra? eller? Just nu drömmer jag om grått iaf.


Bilden kommer härifrån


Apartment Therapy, Kök




















Bilden kommer härifrån



Bilden kommer härifrån



Bilden kommer härifrån


Nej, kanske får pallra mig hem och måla något grått. Blev helt galen nu. MÅSTE ha något i den lugna gråa färgen det är ju hur brutalt snyggt som helst.
Showroom är en mysig plats där vi kan samlas för att titta på och diskutera inredning. När jag nu drar igång mina Zelected by Houze visningar vill jag att alla möjligheter ska finnas. Vill du inte ha visningen i ditt hem, eller i mitt finns detta som ett alternativ. Du drar ihop ditt gäng och ni samlas i showroomet för att ha en underbar förmiddag, eftermiddag eller kväll. Självklart finns det möjlighet till kaffe, kakor eller vinkväll även här om så önskas.

I showroomet kommer du hitta Zelected by Houze alla produkter som jag har hemma förtillfället men även min egna design. Det kommer fungera som en mötesplats men även som en utställningslokal. Här kommer finnas gott om plats för alla att sitta, men här kommer även vara fullt av inspiration att ta med sig hem för att göra själv eller att köpa färdigt. 

Just nu är det full fart för att showroomet ska bli alldeles perfekt för mysiga visningskvällar! 1 september slår vi upp dörrarna.    

Måste faktiskt slå ett slag för mörka kök. Jag har bläddrat oändligt på internet, hur många timmar som helst och framförallt när vi faktiskt skulle sätta in vårt mörka kök. Men hitta typ noll. Det är vitt för hela slanten. Vi hade bestämt oss för mörkt så det va inget snack, och jag ångrar inte det. Det gör hela vår lägenhet, vårt mörka kök. Så jag slår ett slag för mörka kök och visar lite bilder för dom som faktiskt funderar på det. För det är inte lätt att hitta inspiration även om det kommer mer lite hela tiden. Vårt är brun/svart från Ikea, alltså inte helsvart, vi har träådring och jag gillar verkligen att det ser levande ut.







Hur många timmar som spenderades på Ikeas hemsida för att bygga köket kommer jag aldrig erkänna haha. Tyckte det va lika roligt som jag tyckte The Sims spelet va för 10 år sedan. Iallafall valde vi ju att ha köket uppdelat på två väggar för att komma ifrån det typiska lägenhetesköket och istället få ett väldigt väldigt praktiskt kök. Vi kan verkligen jobba i detta kök. Ena sidan är helt utan överskåp och är otroligt luftigt. Andra sidan är byggt som en kub och känns inte så trångt för det har blivit mer som en hel möbel. Är så otroligt glad att vi verkligen la ner tid på köket innan vi bestämde oss för det är trots allt en stor del av lägenheten.

När vi flyttade in i lägenheten och hängde upp gardinerna i sovrummet tänkte jag inte på det så mycket utan jag tyckte bara det blev så mysigt att få upp gardiner. Sen i efterhand har jag gått och irriterat mig på dom utan att kunnat säga riktigt vad det är. Sen när jag flyttade upp gardinstången till taket så jag fick full längd, från golv till tak på mina gardiner så blev det ju mycket bättre och rummet kändes ju helt plötsligt flera decimeter högre. Så Tipset är absolut att ha så långa gardiner som bara är möjligt, det är snyggt, det ger en lyxig hotellkänsla och det ger en otrolig känsla för takhöjden.

Före, fint men rummet känns nedtryckt.


Efter, rummet har en helt annan rymd och en annan känsla.

Nu fick ni även en mer närbild på vår nya blingiga lampa i sovrummet. Är hur nöjd som helst :)