Detta är vad som sker i huset precis i detta ögonblick. Filip öser ner sten genom fönstret som jag fångar upp med min skottkärra. Jag kör sedan vidare på min källarvägar vidare till nästa rum och lägger ut stenen i lagom högar. Teamwork på hög nivå :D

Filips idé, och när jag undrar hur han kläckte den smarta idén fick jag som svar "man jobbar ju inte i onödan", inte ett dugg förvånad haha!

Ber om ursäkt för fantastiskt dålig uppdatering. Mannen är i Italien och jag har varit dålig. Denna vecka är jag inte så aktiv i huset, lite tapeter ska rivas och grymt snälla Arne har börjat med det tråkiga jobbet. Många många tack för det! På onsdag blir det min tur när jag är ledig.

Igår va dock jag och mamma på en liten malmörunda. Inhandlade klinkers till hall och biorum i källaren, samt våra takduschar. Vi ska dubbeldusch i källaren, lyx! Snart är murarna färdiga med putsningen i dessa rum och då kan vi måla och lägga golv, jippi!

I övrigt är det min och pappas tävling som har stort fokus. Matlådor ska lagas, mellanmål ska planeras. Gymmet ska besökas osv, detta är jag INTE van vid. Men det är nog bra för mig :)

Efter ett litet uppehåll på bloggen tänkte jag uppdatera er med bilder. Nedan kan ni se före och efter bilder från samma vinkel. Väggar som rykt och raka kanter. Nu är vi pågång. Nästa ryck blir faktiskt att målaren kommer och bredspacklar, målar och tapetserar. Bygglovet är också godkänt och vi kan komma igång med utbyggnaden inom snar framtid, jippii!!

Jag älskar att ha lediga förmiddagar. Får grymt mycket gjort. Gick upp vid nio tiden och åkte ner till huset för att prata med hantverkarna. Vidare till XL bygg för att handla ventilationslock. Till Hyrman för att lämna lite maskiner och hyra nya. Sen till FRISKIS för att TRÄNA. Tycker synd om pappa han kommer inte ha en chans att vinna över mig. Stack inom till coop och köpte ett gäng lchf godkända produkter också.

Jobb i eftermiddag, tror ni vi säljer många converse idag? ;)

Nu är det nya tag som gäller och då pratar jag inte huset. Jag och pappa har gjort en vadslagning. Vem klarar gå ner mest i vikt (på ett sunt vis) på fyra veckor?! Valfritt pris från förloraren. Ojojoj, har nog aldrig varit så taggad. He's going down!! Imorgon är det invigning, ni hejjar väl på mig? Let's do this!

Då är vi tillbaka i sängen. Känner ni också det ibland att dagarna enbart består av att vakna och att gå och lägga sig? Allt där emellan flyter ihop och går för jäkla snabbt.

Ikväll gipsade vi färdigt taket på Entreplan, gipsade väggen till "hatthylleväggen", rivit en massa tapeter som absolut inte vill lossna också har muraren varit där och putsat färdigt lilla gästtoaletten. Bra dag!

Idag va ännu en söndag då klockan ringde halv åtta. Jag och Filip drog oss plågsamt ur sängen och ner till huset för att påbörja dagens arbete. Nu är jag hemma igen och Filip ska iväg och spela fotbollsmatch. Men filip hann regla det sista i hallen och jag hann städa ordentligt så det kändes lite roligare att jobba. Nu är det lite viloläge tills i eftermiddag när vi åter ska till huset och fortsätta.

Men detta är avslappning på hög nivå.

Då känns det som att det går väldigt sakta framåt förtillfället. Inte haft mycket tid i veckan och igår va vi trötta och idag gick allt emot stackars fille. Jag har jobbat till klockan tre och när jag dök in i huset hade johan och Filip inte hunnit långt. Nya tag imorgon? Allt kan ju inte flyta på smärtfritt.

Målaren va och kikade på huset igår och satte mig i jobb. Alla tapeter måste rivas ner om det ska bli till något och det är ju ett jäkla skitjobb rent ut sagt. Men men det vore ju jobbigt att ha en ledig söndag så vi river lite tapeter istället :D ha en trevlig lördag allesammans!

Christer har hunnit spåra till kontakterna och fällt in belysning i källarfönstret :)

Det är tufft att hinna med så mycket som man vill på kvällarna när Filip är i huset tidigast 17 och jag 18.30. Men vi kämpar på. Idag drog Christer fram elen till köket och till spottarna i taket. Filip, jag och johan började gipsa taket. Allt som sätts upp är positivt för det är ett steg på rätt håll. I helgen hoppas vi på ett nytt ryck så det hinner hända massor :D fredag imorgon, hurra!

Efter att ha gjort lite ärende, varit i huset och fixat osv kom vi hem och mamma gjorde lite fläskpannkaka till oss som vi skulle äta. Jag la mig för att vila lite och då kommer mamma in och serverat pannkaka i sängen. Jag säljer nog huset och flyttar hem igen, livet kan knappt bli bättre :D

Ligger fortfarande i sängen när jag skriver detta. Vet inte om jag uppdaterat er med att vi förtillfället landat hemma hos mamma och pappa? Det va ohållbart att bo i huset när dom stängde av vattnet. Vi klarar oss utan värme men att inte kunna spola på toaletten kan direkt bli otrevligt. Men ganska skönt att vakna på morgonen i ett varmt välstädat hem. Vi blir ju grymt bortskämda men inte oss emot haha.

Så idag ska jag tillbringa min lediga dag med mamma. Lite husrelaterade ärende och ikväll ska vi till ikea :)

Bjuder på en sneak från mamma och pappas inspirerande hem idag istället och tavlan som jag gjort till min kära mamma för en väldig massa år sedan.

Idag har jag jobbat i Trelleborg vilket innebär att köra hemifrån klockan åtta och va hemma klockan åtta. Så dessa dagar är jag alltid trött och hämtade därför mannen i huset som va där och fixade lite. Det har med andra ord inte blivit så mycket gjort idag. Blev lite mat framför tvn och nu blir det till att sova. Ledig imorgon så då ska det fixas inför torsdag då vi ska börja gipsa taket.

Bjuder på en bild av planlösningen. Som ni ser är tillbyggnaden inritad, denna hoppas vi blir godkänd denna eller nästa vecka så vi kan påbörja. 35 kvm extra ska det bli. Känns som att vi fått till en bra och modern planlösning med öppna ytor. Det gamla vardagsrummet blir vårt sovrum, stort ock luftigt med andra ord :)

Idag nådde vi en milstolpe. Grävningen i källaren är nu färdig och tro mig JAG är färdig (i huvudet). Min kära man, sambo, pojkvän, ska få höra detta så länge han lever att JAG av alla människor har grävt mest i källarfanskapet. På andra plats kommer mamma och kära broder och på tredje plats kommer filleponken.

Två andra som ska ha massa tack är kära Inger och Arne som kört dit när vi jobbade och skottade undan all snö på infart och trottoar som kommit i lilla Ystad idag. Herregud hur ska vi kunna tacka alla underbara människor som hjälper oss <3

Har inga spännande bilder från dagen så bjuder på en bild som är inspirationen till vårt blivande sovrum. Kan man annat än sova gott där?

Kikar inom. Har ju glömt visa er bilden på ystadteamet från minglet vi hade i tisdags. Bästa bästa kollegor som gör min arbetsplats till den bästa.

Denna vecka går så fort så jag hinner inte med och idag tog det tvärstop pga min katastrofala huvudvärk. Har varit bra länge nu så när den kommer så blir man ännu sämre än tidigare för man i te klarar hantera det. Så efter jag haft några intervjuer i Trelleborg för tjänsten där åkte jag till Ystad för avlösa söta Martina för lunch som kör heldag. Nu landade jag hemma hos mamma O pappa. Smiter helt enkelt från byggdammet och bäddar ner mig här för vila bort huvudvärken. Och visst har man världens bästa mamma som renbäddat sängen och gjort det oemotståndligt sköt att krypa ner. Hela deras hus är oemotståndligt. Som man längtar tills jag får börja inreda.

Idag va det bc-möte i Malmö. Alltid trevligt att träffa alla andra butikschefer, och man åker därifrån peppad med nya idéer. Men min morgon började ju tidigare, närmare bestämt klockan 7 när byggarna kom och skulle påbörja rivandet av väggar på entreplan. Och till min stora lycka va den nere när jag kom hem.

Så här ser ni blivande köket.

Ledig dag idag, skönt. men som vanligt är här alltid något att fixa med. Först en vända på jobbet för att förbereda lite jippo som vi ska ha imorgon.

Men sen körde jag och hämtade släpen hos brodern och gjorde lite mans jobb. Jag lastade släpen full av grenar, ris och annat skräp som blev över när vi fällde träden i helgen. Och som vanligt underhöll jag många på gatan som stirrade undrande om jag verkligen gjorde detta själv. Ja va ska man med en man till när man klarar det själv? ;)

Lite (mycket) grenar, detta är ändå bara ett av dom små träden. Och Johans julgran, tjänster och gentjänster så vi måste ligga jämt nu när jag transporterade bort hans gran eller va tycker ni?

Så säger vi Godnatt med vår värmefläkt på fullt ös. En liten fuskbrasa haha, för värme i huset det lär dröja men man vänjer sig. Mer uppdatering imorgon :)

Klockan nio idag väckte vi kvarteret, ni kan tacka oss senare för det haha! Då rullade Andreas och hans pappa in med sin grävmaskin och skulle hjälpa oss och fälla fyra träd. Två riktigt bjässar och två som mest va väldigt mycket ivägen. Alla pensionärer i hyreshuset flög ut på sina balkonger för att inte missa denna söndags underhållning. Men som han pappa sa det gick så bra att det inte ens blev spännande haha. Inga gavlar strök med, mitt ena fruktträd kommer nog inte leverera så mycket frukt denna säsong och kanske inte nästa heller men va tusan gör det när vi äntligen fick bort bjässarna?

Filip är och spelar fotboll så nu har jag rensat upp lite på infarten efter trädfällningen och sen städat och ställt iordning i hela huset så pojkarna kan fortsätta rördragning senare i eftermiddag.

Ikväll va vi bjudna på en trevlig middag hos våra vänner. Men vi va tvungna att tacka nej då vi drar nya vatten och värmerör i hela huset. Sådär lagom rolig lördags aktivitet. Men när vi minst anar det dyker våra fantastiska vänner upp med hemmagjord pannacotta. Dom hade hunnit förbereda efterrätten och kunde vi inte komma till dom så kom dom till oss. Hur underbar får man vara? Jag kan knappt tro det är sant, det är sånna saker man önskar folk gör men aldrig gör. Men våra vänner GÖR det. Nu känns det genast roligare att dra rör en lördagkväll.

Tack fantastiska Emelie och Andreas! Och inte nog med det så kommer Andreas hit imorgon för att hjälpa oss att fälla alla träd som vi vill få bort!

Idag är det långlördag och vädret är på vår sida. 20% på converse så folk är som tokiga. Jag hakar på och kör färgglatt armband som Mikaelas söta dotter gjort till mig och jag matchar dagen till ära med just converse!