Förlåt för dålig uppdatering. Fick nålar imorse och blev ganska dålig. Och redan innan hade jag "allasvärdomardukantänkadig" ont i ryggen efter gårdagens jobbpass. Men idag blev det en kortare runda på Scorett sen hem och på med byggkläderna igen.

Hoppas på roligare uppdatering imorgon och något annat än källarråtta bilder.

Då har vi slutat jobba för dagen. Jag hoppade nyss in i en grymt välförtjänt dusch. Nu ska jag sova för imorgon väntar nålar. En gång i månaden ungefär får jag nålar i nacke och huvud för att det förhoppningsvis ska bita på min katastrofala huvudvärk. Som tur är har jag fantastiska medarbetare som hoppar in imorgon ifall jag mår dåligt efteråt. Ofta framkallar behandlingen samma huvudvärk jag har när det är som värst sen efter ett par dagar lägger det sig. Så nu ska jag sova och ladda mentalt inför lite (mycket) smärta imorgon.

Nu va inte denna blogg tänkt för lättklädda bilder haha men jag undrar om det verkligen ska se ut såhär efter en jobbdag?

Som vi jobbat undan idag. Mycket dricka och micropauser som vi kallar det så orkar man banne mig längre än man tror. Till middag vid tolv va vi färdiga med blivande toalett och nu har vi bilat upp halva tvättstugan. Fortsättning ikväll.

Underbara mamma och bror som hjälper mig när mannen jobbar.

Då va jag ledig idag. Jag är alltid ledig på onsdagar om jag jobbar helg. Men idag ska jag hinna med lite CV-läsning. Har börjat strukturera inför sommaren och lite helger behöver fyllas upp. Svårt det där med CV, vad är bra och vad är inte bra? Vad ska man försöka få med och vad ska man låta bli att skriva. Vet själv att jag mer eller mindre alltid filade på mitt CV. Vill ni veta vad som gör att jag fastnar för ett CV? Isåfall skriver jag ett litet inlägg om det senare.

Men som sagt, ledig dag. Innebär det shopping och fika? Nope, det innebär att jag ska ner i källarhålan och GRÄVA! Inväntar min kära bror som ska hjälpa mig.

Cola-light och tjocka handskar är inhandlade så vi ska nog överleva!

Grattis till oss som påbörjat projekt "gräva ur och isolera källare". Det är såhär jag ser ut på min fritid, glammigt liv? NEVER!

En som jobbar och en som tittar på, märkligt det där haha!

Nu är jag påväg till jobbet. Trelleborg idag också, vilket innebär att jag kör hemifrån klockan 8 och är hemma 8. Men nu på morgonen har jag ändå varit effektiv, varit i lägenheten och släppt in städfirman som ska flyttstäda. Sen upp till mamma O pappa och lämnade alla räkningar, vårt internet fungerar inte så pappa får rycka in. Undra vilket konto han väljer att betala räkningarna ifrån? ;)

Igår blev det bestämt att hela källargolvet ska bilas upp och isoleras. Så nu har vi att göra kan man lugnt säga.

I helgen drog svärfar om all el på entreplan. Vi fick även nya eluttag som han fixat till oss. Fantastiskt med alla som hjälper oss och engagerar sig!!

Gokväll! Många av er som läser bor säkert i Ystad och har någon gång hälsat på mig på Scorett där. Det är ju trots allt där jag jobbar till största del. Men sedan april förra året är jag butikschef även i Trelleborg och här är jag ungefär en dag i veckan. Så tänkte ni skulle få en rundvandring i denna butik som faktiskt är stor och väldigt fin.

Idag jobbade jag halvdag i Ystad, slängde mig i bilen och fortsatte jobba i Trelleborg. Långa dagar men vad gör man inte när man älskar sitt jobb. Dagen idag har inneburit dagsbudgetering för resterande år. Har även filat på ett nytt grundschema som jag tror skulle fungera bättre.

Scorett i Trelleborg.

Vilken dammig söndag. Idag va det fullt ös då vi tagit beslutet av byta alla rör, både värme och vatten. Så idag har killarna sågat rör och jag och Tessan har knackat puts och rivit lite vägg. Damm, eh JA!


Då har vi rivit lite till. Idag rök innertak, kök, kakel på lilla toaletten, alla dörrkarmar och mycket annat. Ju mer vi river desto bättre blir det. Speciellt när vi rev spaljen ner till källartrappan, kändes som huset ökade med 10 kvm.

Nu står vi lite still. Snickaren kommer på måndag och vi ska då rådgöra hur vi gör med alla innerväggar som är lite sviktande och bjälkar som inte håller. Tills dess får vi sysselsätta oss med att såga ner alla vattenrör i källaren. Värmerören behåller vi, vattenrören bytas.

Vår hall som plötsligt blev dubbelt så stor :)

Idag vaknade vi efter en orolig natt. Nya ljud, nya dofter och vi sov väldigt dåligt båda två.

På jobbet höll vi intervjuer idag och jag tror vi funnit en bra lösning till hösten. Blev väldigt taggad efter vårt möte och sålde som attan den timmen jag hade kvar i Trelleborg innan jag körde hem till Ystad för att möta hantverkare i huset.

VVS stod på schemat för att vi skulle komma vidare. Snabbt och enkelt kopplade han bort allt kall och varmvatten. Han satte dit provisoriska rör till ovanvåningen så en toalett fungerar. Men nu kan vi alltså riva massor utan att det sprutar vatten hej vilt, hurra!

Jag hann klar med min budgetrenovering av ovanvåningen där vi faktiskt ska bo i kanske tre, fyra månader. Visar lite före och efter bilder på det.

Nu ska vi faktiskt hålla kväll, lite lugnare tempo idag! 

 


Oj va duktiga alla hade varit igår när jag kom hem. Efter fyra timmar hade dom fått alla våra grejor på plats. Dom hade rivit kök, väggar, panel, lister, dörrar, knackat puts och lite därtill. Fyllt en hel container så snabbt fick vi fixa hit en ny så vi kunde fortsätta.

Nu har vi sovit första natten uppe på ovanvåningen där vi inte ska renovera utan här ska vi försöka bo under tiden.

Bjuder på lite förebilder så ni är med på vad som händer.

 

Idag började vi dagen på banken. Lånet skulle skrivas under och läggas upp. Självklart ville vi pruta lite på räntan och när vi fick som vi ville slog vi till på att binda det. Renoveringspengarna finns på kontot och nu är det bara att sätta igång. Snabbt till mäklaren för att få nycklar och under tiden hade älskade mamma och broder lastat släpen så vi kunde börja flytta direkt.

Tyvärr fick jag avbryta vid två tiden för att åka och jobba. Idag stod cv läsning på schemat, imorgon är det intervjuer som gäller. Spännande att komma hem och se hur mycket dom hunnit med!

Då ska jag försöka börja blogga igen, av en alldeles speciell anledning. Ikväll är nämligen sista natten jag går och lägger mig i min älskade underbara lägenhet. Imorgon får vi nycklarna till ett nytt projekt och ett nytt kapitel. Jag ska försöka dokumentera hela vägen, ni följer väl med mig?