Idag är himlen mulen igen och det blir med all säkerhet en lugn och stillsam söndag hemma hos oss. Jag gör allt annat än att koncentrera mig på inredning idag. Har läst hur många BRÖLLOPSbloggar som helst, haha. Anledningar till det finns inte, men det är fint att titta på. Och jag tycker gott att en av mina kära vänner snart kan ta tag i giftemålsbiten så jag kan få hjälpa till med planeringen. Såklart i väntan på mitt egna om några ÅR. Så lite tjejig bröllopsinspiration kommer här.

Hoppas ni överlever lite bröllopsbilder :)


Bilden kommer härifrån



Bilden kommer härifrån



Bilden kommer härifrån


Bilden kommer härifrån


Bilden kommer härifrån


Bilden kommer härifrån

Måste först tacka tre underbara tjejer för en trevlig gårkväll!

Jag har även fått mitt första stylinguppdrag. Så nu sitter jag för fullt och fyller inspirationsmappen för att kunna visa olika ideér och lösningar. Hur kul som helst, hjärnan jobbar på högvarv. Vi ska nog få ordning på lägenheten innan det är dax för henne att flytta in på heltid. 

Men mellan varven sitter jag och drömmer mig bort om varför jag inte har en liten sommarstuga där det är förbjudet med datorer och mobiler? Där man bara sover och bakar bullar och där solen alltid lyser.


Bilden kommer härifrån
Här lyser solen alltid, garanterat!
 
Hm, man kanske skulle rensat bort lite eller väldigt mycket prylar i sitt hem. Jisses vad snyggt det är med stilrent ibland.


Bilden kommer härifrån
Jag älskar inspiration och kan aldrig få för mycket, eller vad säger ni? Här kommer ett hem med extra allt. Precis i min smak, neutrala färger, olika material, mjukt, hårt och gammalt blandat med nytt.

decorating-blue-grey-silver-1.jpg


decorating-blue-grey-silver-2.jpg


decorating-blue-grey-silver-5.jpg


decorating-blue-grey-silver-3.jpg


decorating-blue-grey-silver-6.jpg


decorating-blue-grey-silver-7.jpg

Bilderna kommer härifrån

För lite mer sommarkänsla kan man besöka bloggaren Stinas webbshop Ljuvali, som är en ganska nystartad webbshop, men gillar man shabby chic och pasteller så är det ju the place! Jag är inne flera gånger om dagen för att kika hur det går för henne, inspireras ju jätte mycket av det hon gör då det är min dröm att också kunna starta en webbshop inom snar framtid men med en annan inriktning. In och kika, massa inspiration och mysiga bilder, både på bloggen och på webshoppen!


Tårtfat på fot



Vispskål - isblå pastell



Glasburk med lock



Kökshandduk med spetskant

Bilder: ljuvali.se

Det är inte klokt vilken sommar det är. Jag är ingen sommar människa som behöver massa lata dagar på stranden för att må bra. Jag kan tycka lika mycket om alla årstider men lite sol hade ingen klagat över. Igår hade vi en riktig höstig kväll här hemma. Tvn har dessutom gått sönder (katastrof), vi tände ljus, lagade mat och tittade på resor utomlands. Får nog bli Rhodos till hösten. Men jag menar i juli ska man inte behöva längta efter det.

Höstigaste juli bilden någonsin? Men mysigt är det, kura ihop ikväll och mys :)

Har precis gjort färdigt lektionen om färglära i min inredningkurs. Jag ligger lite back i den imed jag har lite problem med huvudvärk som gör att jag inte alltid är så allert. Men idag tog jag tag i det och skickade iväg det. Vad vore världen utan färg? Ingenting tänker man. Men sen ändå när jag skramlar ihop mitt nästa inlägg med lite detalj inspiration så tänker jag, vad i hela friden ska man med färg till?







[ruff4]

Bilderna kommer härifrån

Idag har Inspirera Mera, en stor väldigt duktig inredningsbloggare publicerat lite bilder och skrivit en liten rad om vår lägenhet. Jättekul att hon ville ha med vår lägenhet! In och titta hos Sandra som driver bloggen.

Sitter och funderar redan nu på hösten. Det närmar sig med stormsteg och till hösten måste man ju göra höstfint hemma, right? Haha. Kanske ska satsa på lite mer brunt här hemma då. Brunt är väldigt väldigt fint och stiligt och räknas ju faktiskt inte mer som färg än svart så det skulle jag nog kunna ha här hemma. Så nu kör vi inspiration brunt här då.





Bilder kommer härifrån



Bild kommer härifrån

Den mest populära stilen sägs vara Shabby chic just nu och har väl varit ett tag. Jag tycker verkligen det är hur fint som helst, men jag är ju mer för svart och vitt och ränder på alla håll och kanter istället för mjukt och pasteller. Men för att alla ska hitta inspiration på sidan känner jag att vi kör lite Shabby chic inspiration också. Eller vad tycker ni? Jag kan också bläddra genom dessa bilder hur länge som helst för det är ju ljuvliga bilder! Och om man ska se sig omkring så ser ju Shabby chic stilen ut att ha tagit alla med storm för alla har nog numera något gammalt och många gånger ommålat hemma, även vi. Jag tycker det är kanon för nu kan vi förändra våra hem i oändlighet utan att det kostar skjortan och det är jag all for! 

Här kommer inspiration från fina sidan shabbychic.com 
¨






Titta vad som har hittat hem på mitt golv. Jag är kääär!






EN KOSSAMATTA!!
Idag blir det nog Ikea. Måste köpa lite nytt så jag trivs hemma igen haha. Vilket köpbegär. Så jag svängde inom på Ikea livet hemma blogg för lite inspiration.












Om man ändå kunde köpa stilen på burk och få till det sådär perfekt också...
Just nu är jag trött på hela lägenheten och tycker allting är i röra och ingenting matchar, galet för allt är svart och vitt och det är omöjligt att det inte matchar. Speciellt sovrummet är jag sådär jobbigt obekväm i just nu. Då drömmer jag mig bort.





bedroom-design-cattelan-italia.jpg

Bilderna kommer härifrån




Bilden kommer härifrån

Beautiful-bedroom-with-gray-pillows-white-bedside-tables-white-cabinets-brown-carpet-white-chair-and-pictures

Bilden kommer härifrån

luxury bedroom from novabell, italia

Bilden kommer härifrån
Idag hittade jag ett lite billigare hus. Här skulle jag absolut kunna tänka mig och bo, faktiskt min kära sambo också. Synd att vi inte har en miljon till handpenningen, annars är det nog precis såhär vi tänker oss att bo i framtiden, med lite mindre ytor kanske? Ett fantastiskt hus och fantastiskt renoverat är det iallafall.

 































Jag är helt säker på att jag hade målat fantastiska tavlor här! Och tänk så mycket inredningsprylar man hade kunnat trycka in på alla dessa kvadratmeter. Bilderna är hämtade från hemnet.se 
Hur kan man inte älska randigt? Det kvittar var jag är så dras mina ögon till randigt om det är kuddfodral eller en klänning. Det är så rent det är snyggt. Detta är tapeter i en ny kollektion. Och inte bara ränder, du kan få skor på väggen om du vill.

TT, Opus Muras, Haute Couture for walls 5

TT, Opus Muras, Haute Couture for walls 4



Riktigt annorlunda och coola tapeter. Hade jag haft en walk in closet så vet jag vad för tapet där hade varit :)

Bilder kommer härifrån
Det fungerar inte förtillfället att lägga upp nya produkter i webbshopen, men det kommer. Dessa stolar ska självklart också komma upp i shoppen. Priset ligger på 250 kr stycket.



Lite nytt har kommit in. En riktigt riktigt cool lampa.





Långa frukostar är väl dom bästa?!

En nykomponerad lägenhet. Kanske ännu mer perfekt än de förra. Ett stort industrikök, ett personligt vardagsrum. Ett orginellt sovrum, en fantastisk gaderob och en inspirerande arbetsplats. Perfekt helt enkelt.
 

Bilden kommer härifrån



 
Bilden kommer härifrån


 
Bilden kommer härifrån

 
Bilden kommer härifrån

 
Bilden kommer härifrån

 
Bilden kommer härifrån 

 

När det är dåligt väder blir sambon på dåligt humör, för han vill helst ligga på stranden. Och visserligen kan jag förstå honom, han har bara en veckas semester och den är snart slut och inga dagar på stranden med detta vädret. Men när det är sånt här väder hinner man ju med massa i hemmet. Så idag är jag sugen på att göra om hur mycket som helst, men här görs ju om hela tiden så kanske jag kör ner till firman och påbörjar mitt projekt showroom.



Bild kommer härifrån




Bild kommer härifrån


Bilden kommer härifrån

Som ni ser så blir det nog lite Shabby Chic stil på butiken, men det är ju väldigt mysigt och jag vill inte ha det hemma så det blir perfekt att ha det i showrummet för mysiga visningskvällar :)
Nu är vi på hemmaplan igen. Vilket innebär bloggande med inspiration. Jag skulle vilja ha en hel lista med bloggar som jag besökte varje dag för att bl iinspirerad men det är sällan jag fastnar för bloggar som jag känner behov av att besöka så ofta. Däremot, mäklarfirmor kan jag besöka flera gånger om dagen. Roligt att titta på bilder, se priser och få inspiration såklart. Alvhem Mäkleri är såklart en favorit, där även dessa bilder kommer ifrån. Jag hade absolut överlevt att leva i denna lägenhet, men tyvärr är den såld och tyvärr ligger den i Stockholm.
























Sitter på en uteservering i Göteborg och kommit på ett knep för att blogga via mobilen. Det sägs ju att det inte skulle gå imed blogg.se inte har någon app men snille som jag är tror jag det fungerar nu. Så vi kör en test här. Hoppas ni har det toppen vad ni än gör semester eller inte! Vi har värme och sol och väntar nu med spänning på nästa fotbollsmatch :)

Ska klura vidare lite på det här med bilder.. Haha
Hade en lat dag på hotellrummet igår efter fotbollstittande. Dom är så duktiga så idag ska vi titta på slutspel :) Bra med sådanna dagar när man bara ligger och slappar och samlar energi jag kommer på så väldigt väldigt många bra idéer så ska skriva lister på allt som ska göras i nästa vecka när jobblivet är igång igen.
Ni glömmer väl inte bort webshopen? I nästa vecka kommer det dessutom lite nytt att titta på :)

Idag är ingen vanlig dag. Idag är det ett år sedan jag och pojkvännen bestämde oss för att bli tillsammans. Och det gjorde vi ju rätt i, för på ett år har det ju hänt massa underbara saker. Vi har gjort fina resor tillsammans och sitter idag i en fin lägenhet. Allt känns så lätt när man träffar någon som det känns helt rätt med, som med Filip. Så idag åker vi iväg till Göteborg för att mysa lite och titta på lite fotboll. Filips lillasyster spelar Gothia Cup och dom är väldigt duktiga och går säkerligen vidare. Bokade in oss på ett fint hotell med god hotellfrukost som alltid är det viktigaste kriteriet för Filip haha.
Foto av Radisson Blu Scandinavia Hotel, Göteborg  Foto av Radisson Blu Scandinavia Hotel, Göteborg

Foto av Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo, Oslo
Bilderna kommer från hotels.com

Ni som har läst lite i bloggen vet att jag inte är förtjust i fondtapeter och väggord, men så springer jag över den här väggtexten här som jag faktiskt gillar och inspirerar mig lite. Men den är ju otroligt stilren och som en stor citattavla. Fint!
Nu är lampan på plats och den passar perfekt i vårt vardagsrum.



Min hangup just nu är ju tavelväggar och med tanke på alla tavlor som cirkulerar här hemma så är det inte svårt att fylla väggarna. Och min kära sambo gillar inte stilen när man ställer tavlorna på byrån eller hyllorna eller ja vilekn möbel det nu kan vara. Det är ju väldigt modernt och man ser det lite överallt och själv tycker jag det är riktigt snyggt, men som sagt han gillar inte det och han ska ju trivas och bo här också. Så igår vid tio tiden tror jag grannarna hatade oss när vi spikade upp den här fina tavelväggen som självklart ska fyllas på efterhand nu :)

Är precis hemkommen och innanför dörren. Men vi är i full gång att sätta upp grejorna vi köpt. Kommer fler bilder imorgon, här kommer en bild på lampan som ska få hänga fint i vårt vardagsrum :)

Nu är jag påväg till ett folkrikt ställe och roa mig, min pojkvän är snäll nog och följer med mig, vi har en veckas semester tillsammans nu och vädret är ju hur tråkigt som helst. Vi ska till Gekås och titta på inredning :) (och antagligen alla andra hundra tusen människor som vallfärdar dit) Vilken dröm att få gå och kika på alla grejor också är det superbilligt så man faktiskt kan handla typ allt man vill ha. Kanon. Så ikväll får ni säkert se massor av bilder på mina fynd :)






Ett urval av Gekås varierande sortiement.
Här flyttar Jennie väldigt väldigt gärna in :) De flesta bilder är från en fotografs hem, dom har bra känsla dom. Men ja idag blev det mitt hem. Titta och njut!




 I ett hörn av vardagsrummet har Birgitta inrättat en arbetsplats där varma trätoner får dominera som kontrast till det vita. Tapetserarbordet är från Atelier september. Som extra detalj på väggen hänger ett stycke tapet, föreställande en lampa, ur Semi drum designad av Deborah Bowness.



Det moderna, minimalistiska köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Den höga baren från Multiform och Arpers Catifastolar. De industriella spottarna i taket finns hos Spotlight 2.


 Matbordet är gjort av drivved och benen har kortats några centimeter så att bordet bättre passar till de låga loungestolarna i läder. Så kan man sitta riktigt behagligt och snicksnacka i många timmar. Matsalen ligger i öppen planlösning med köket. Det stora vita skåpet är sammansatt av fyra köksöverskåp. De innehåller minnen från hela världen. Den runda takpendeln är från Design by us.


En flätad stol i Wegners anda och sonen Hectors skateboardsamling kontrasterar mot den vita omgivningen.





Alla bilder kommer härifrån, utom sovrumsbilden som kommer härifrån.


Inspiration i annat format är ens vänner, dom kan inspirera en hur mycket som helst! Här kommer lite bilder sen igår. Och för er som vill se mer inredning får hålla ut tills imorgon då startar en ny vecka med massor av ny inredningsinspiration och nya projekt :)

Favorittjejerna, ni är banne mig bäst!











Här är ett litet smakprov på hur trevlig kväll vi hade igår, kanske kommer resten av bilderna på det berömda facebook. Trevlig söndagskväll!

Nu andas jag och Filip ut. Festen är slut och allt är undanstädat sen igår. TACK alla som var här och gjorde kvällen väldigt väldigt rolig. Lägger upp lite bilder sen kvällen här på bloggen senare. Men tills dess bjuder jag på lite inspiration :)

Hoppas ni har en mysig lugn söndag för det ska jag ha!


Väggen mellan kök och vardagsrum togs bort, men en utskjutande bit lämnades kvar, vilket gör att utrymmet känns större. Köksinredning Solär från Ikea. Vitt skåp av Claesson Koivisto Rune för Asplund. ­Lampan ovanpå är från Kartell. Gungstol av Charles och Ray Eames.


Heltäckande matta ger hotellkänsla 
i sovrummet. De generöst tilltagna gardinerna döljer en tråkig vägg och ger 
illusion av ett större fönsterparti. Säng Sultan från Ikea, bäddad med beige kashmirpläd, Sand, mörkgrått överkast och vita säng­kläder, H &M home, och kuddfodral, Schlossberg/Gertrude.

Oh vad jag älskar mycket gardiner, ska sy massor mer till vårt sovrum sen ska jag aldrig gå därifrån. 
Personligt, mysigt, ljust och fräscht. En väldigt lyckad renovering helt enkelt.
Bilderna kommer härifrån
När man bläddrar bland alla tusen bilder på styleroom är där många bilder som påminner om varandra och många hem som ser likadana ut på många vis. Men så ibland hittar man de där speciella hemmen som inspirerar en på alla tänkbara vis. Detta är mitt absoluta favorit hem på styleroom och är en stor inspirationskälla. Och på något vis tycker jag alltid det är lättare att bli inspirerad av ett riktigt hem som känns mer på riktigt än visningshemmen i tidningarna.

spegel,soffbord,soffa,grå,randig,tapet,blommor,vas,konst,tavla,foto,gardin,matta,vardagsrum,puff,ottoman,fotpall,kuddar,bordslampa



spegel,soffbord,soffa,grå,randig,tapet,blommor,vas,konst,tavla,foto,gardin,matta,vardagsrum,puff,ottoman,fotpall,kuddar,bordslampa


fåtölj,golvlampa,tavla,muhammed ali,tapet,randig,silver,vitt,mimou,vinyl,kuddar


spegel,soffbord,soffa,grå,randig,tapet,blommor,vas,konst,tavla,foto,gardin,matta,vardagsrum,puff,ottoman,fotpall,kuddar,bordslampa


krom,kakel,mosaik,fläkt,vitt,silver,lampa,kaffemaskin,kök,ikea,spishäll,ugn


blommor,tavla,konst,skänk,glasbord,matbord


växter,matbord,fåtölj,mimou,kuddar,golvlampa,tavla,konst


tapet,soffa,guld,vinyl,konst,tavlor,gardeob,dressing room,walk-in closet,kartell,bourgie,bordslampa,kuddar,sammet


golvlampa,mimou,barcelona,fåtölj,vas,tavla,kuddar


sänggavel,kartell,bourgie,lampa,krom,pegel,faux fur,pälspläd,säng,kuddar,brunt,rosa,svart

Det här är allt annat än ett Svensson hem. Det har mustiga mörka färger, metallic, mönster, hela rum tapetserade. Men framförallt så är det någon som har vågat göra något eget och det är ju av dessa hemmen vi blir fantastiskt inspirerande. Hatten av, alla credd till dessa människor. Tjejen som äger hemmet driver även denna blogg, läs och njut!
Ett dilemma. Måste man fråga sin pojkvän om lov innan man målar innerdörrarna svarta som idag är vita? eller räknas det som en mindre detaljförändring som jag kan göra utan att fråga när han är på jobbet? hm, undra det alltså...

[eken3-htm_47896888[6].jpg]



[2[9].jpg]

Bilder kommer härifrån

Livet går i 120 nu och då ljuger jag ändå för livet går i 230. Jag går upp när Filip kör till jobbet klockan sju för att hinna med blogg, måla tavlor, jobbet på bilfirman och alla förberedelser inför en kommande fest vi ska ha i helgen. Nu sitter jag ner och andas i två minuter och när jag gör det så passar jag på att fixa uppdateringar på sidan. Så nu ligger färska bilder på lägenheten uppe. Aktuella köksbilder är det som gäller.













...och aktuellt sovrum.

hos oss.






 



 


 








 



 


 


 


 





Om ni råkar ha 15 miljoner kronor över, eller har på känn att ni snart kommer vinna på lotto kan ni lägga ett bud på detta torp. Det ligger på Skånes slätter och en liten mysig sommarstuga är väl aldrig fel? haha.  



Bostad

Bostad

Bostad

Bostad

Bostad

Bostad

Bostad

Och som om detta inte vore nog finns det självklart ett gårdshus.



Gästlägenhet 1

Gästlägenhet 2

Loglänga

Loglänga

Ni kan läsa mer här

Fjäril deluxe blev postad idag och jag tror kunden kommer bli hur nöjd som helst jag va helt ledsen när jag postade den. Den va verkligen hur fin som helst! Så idag tillverkades den en liknande, utan ram visserligen men som de andra alltså 50*70.

Denna kan ni köpa för 299 kr.

Nu finns det äntligen uppdaterade bilder på vardagrummet! Datorn vill inte som jag så uppdaterade bilder på kök och sovrum kommer imorgon :) 


 









 



















 




Nu ligger favorit byrån tillsalu. Är ni intresserade ta chansen, den är helt otrolig och skicket är fantastiskt. Jag är kär men mitt hem är fullt. Priset ligger på 499 kr och den skänker en känsla åt hela hemmet!



För mer info kika på på webshopen

Jag är ju emot fondtapeter, lite för att det är extremt utjatat och det är mer lag än undantag att ha fondtapet idag. Men om jag skulle ha en fondtapet alltså om, då skulle jag vilja ha den här. För den här skulle jag absolut inte tröttna på efter två veckor. Men den första veckan hade den ju varit fantastisk, eller hur?


Bilden kommer härifrån

Sitter och fixar lite på sidan nu, försöker lägga in kategorierna i menyn så där faktiskt står något på sidorna när man klickar vidare. Har jobbat lite på Hemma hos oss, men alla bilder från vår lägenhet har blivit i princip raderade så får helt klart jobba på nya bilder.

Om inte annat så hade det gärna fått se ut så här på mina hemma hos oss bilder :)





Men detta är hemma hos en annan tjej, Moa. En frilansande inredningsdesigner, dom vet hur dom ska få till det i hemmen.. Bilderna kommer härifrån
Fjärilstavlan deluxe blev populär, den är redan såld. Hur kul som helst att den får förgylla ett nytt hem! Har även påbörjat en ny tavla som snart kommer till försäljning här kommer en liten visning.

Nu ska det bakas en hel hög med bullar till helgen, Elin har kommit över för att hjälpa till :)

Mer änglavingar, det ska komma en text också. Önskemål på text? Eller kanske en gissning på min tanke?

Nu är ännu en tavla redo att lämna hemmet, men denna ska få åka väldigt väldigt långt. Upp till Norrland gör den sig redo för, tack Stina för beställningen du har tavlan imorgon antagligen!

Nu har jag äntligen tagit mig tiden att trixa med menyn på hemsidan så att det är lättare att hitta här. Som ni ser så är det Webshop, homeparty och showroom som är nytt sen mina tidigare menyer och det är även detta som jag kommer försöka utveckla under sommaren och hösten. Hoppas ni kommer följa med mig :)

Ni fick ju aldrig ser tavlan sen igår. Det blev en fjäril deluxe. Den finns bara i ett exemplar, men självklart kan ni köpa även denna fastän jag är otroligt förälskad i den själv. Lägg ett mejl vid intresse.


Pris 329:-

 

Imorgon kommer det nya möbler till försäljning i webshopen. Här kommer ett smakprov på hur dom ser ut när dom är placerade hemma hos oss. Jag blir försälskade i alla möbler jag plockar hem. Dom blir ju så fantastiskt fina!




Sitter ner i lägenheten och andas i två sekunder. Har varit och fått massage och blir alltid riktigt dålig efteråt för min kropp är inte som den ska vara. Så har vilat lite innan jag ska köra till jobbet. Sitter ner och funderar, har tusen roliga tankar i huvudet såklart. Men var tar sommaren vägen? Halva juli har passerat! Jag har inte gjort några sommariga grejor eller något man gör på sommaren överhuvudtaget. Just nu är jag så uppe i allt fix och sen är det jobb och sen är allt annat emellan. Gud vad tiden går. Vilken tur att jag satte mig ner och andades lite. Nu ska jag varva upp mig själv igen haha, göra sommargrejor får jag göra till vintern haha!

Men vi fick ju lite sol redan i maj när vi va på en underbar resa i Turkiet.




Mitt morgonprojekt ligger på tork så ni får se resultatet ikväll först tror jag. Igår bestämdes det iallafall att två relativt stora rum i lokalerna på bilfirman ska rensas upp upp och stå till mitt förfogande. Projektet drar igång nästa vecka. Kommer bli ett stort inglasat rum och ett "innerrum". Direkt i anslutning till ytterdörren. Tanken är att kunna ha mysiga kvällsvisningar om jag nu ska börja med homepartys, för de som inte vill hålla dessa hemma hos sig. Men det kommer även fungera som lager, showroom och kontor för min del så vår lägenhet inte behöver se ut som en atelje haha. Oh det är verkligen så spännande att få dra igång något sådant här. Ska skicka iväg lite mejl också till olika ideér och samarbete till hösten, man är ju inte alltid starkast ensam.

Jag tänker mig lite bord och stolar i ena rummet så man kan sitta och umgås vid homepartys.

Bilden kommer härifrån

Tavelväggar för massor av inspiration.

Bilden kommer härifrån

Undra om vi kan att bygga in dessa skyltfönster till mig? hm..

Bilden kommer härifrån

Inspiration

Bilden kommer härifrån

Massa textil, älska tyg..

Bilden kommer härifrån

Det viktiga är att det kommer bli lika hemtrevligt som det skulle vara om vi vore hemma hos någon. Samma känsla måste infinna sig. Oh va jag längtar. Det kommer bli så bra!

Hoppas ni har en bra dag allihopa!

Jag försöker ju verkligen släppa in gamla detaljer i vårt hem för att få till den där personliga stilen som är så svår att få till. Den som man ser överallt i tidningar och hemma "hos alla andra". Men jag försöker och idag när Filip lyckades kommer över denna som jag tjatat om länge blev jag förtjust, undra hur länge den kommer få agera soffbord innan jag vill ha in det fräscha. Men när jag väl får mitt omtalade betongbord kommer det bli perfekt i vårt vardagsrum.

 


Kanske lite olja så den får en mörkare nyans?

Just nu lämnar tavlorna mig med jämna mellanrum. Det är hur kul som helst. Idag målades det en ny man och kvinna också.




Ännu en fjäril fick ett nytt hem :)

Filip får konkurrens här i hemmet över att vara mest älskad, men bara för en kort stund haha.







Byrån som jag köpte i helgen blev fantastiskt fin. Den gör sig inte ens rättvis på bild, den känns större och pampigare i verkligheten och är alldeles perfekt..

Tänkte starta en ny kategori. Jennie flyttar in. En kategori där jag sammansätter olika bilder till det perfekta hemmet. Det kommer nog bli en hel del amazing homes!!

Välkomna, till min lägenhet med ett härligt stort vardagsrum. Öppet till en matplats, därifrån leder en trappa oss upp till ett ljust sovrum, ett arbetsrum och en fantastisk walk in closet.






















Bilderna kommer härifrån
Lite pyssel i köket i helgen har det blivit. Lapparna är inte så organiserade hos oss. Vilket ofta resulterar i glömda besök hos läkare och glömda sista anmälningsdatum. Nu är det ett minne blott, haha. Numera finns det ett ställe vi kan hänga upp alla viktiga lappar på. Men nu i början fungerar det mest som prydnad men nu i veckan får vi väl börja använda den mer funktionellt.

Väldigt enkla redskap kan bli väldigt snyggt enligt mig.


Hoppas ni har haft en väldigt bra helg! Nu ska jag faktiskt måla lite, bilder på detta spektakel kommer senare hoppas jag!
Övertygad om att tegel kanske inte är det modernaste valet med det är banne mig hemtrevligt!


Bilden kommer härifrån
Nu har jag varit en snabbis på loppis, fyndade en liten möbel och en ram. Vidare till firman för att leverera en bil (arbetar ju som bilförsäljare på vardagarna för er nya läsare som inte vet). Nu hem för att förbereda lite middagsbjudning ikväll och sen vidare till Ikea. Det rullar på nu!

Hoppas ni har en trevlig helg allihopa!


Bild
Mitt mål med alla projekt är att om ett år ungefär stå med en fysisk inredningsbutik nere i stan. Det finns några redan, jag vet. Men en stil som man missat lite är den jag efterfrågar och antagligen kommer satsa på. Här är inspirationen.

Här skulle jag vilja shoppa loss iallafall.

Bilden kommer härifrån

Nu känns det tomt på väggarna här hemma. Nästan alla tavlor lämnade hemmet igår. En lämnade för att installera sig hos en tjej nere i stan som har köpt tavlan, oh va glad jag blev när jag fick mejlet från henne att hon ville ha den tavlan. Jag hoppas du blir supernöjd!  Väntar på en bild så får vi se hur fint den hänger där hemma. 

Resten av gänget fick jag en gissning på att min mamma köpt, men det är fel dom är inte köpta alls faktiskt men dom är till salu nere i en butik stan. Jag tackar Bettan TUSEN gånger om. Hon va så otroligt snäll, hjälpsam och ja orden räcker inte till, engagerat ville hon hänga upp alla tavlor jag hade med mig i hennes butik. I vanliga fall bedriver hon sybutik med tillbehör, vackra tyger såklart, lampor, ljusstakar osv. Mina tavlor blev väldigt vacker rekvistita i butiken men självklart är dom även till försäljning.

Än en gång tusen tack till Bettan, det är väl tur att det finns dessa genuint snälla och hjälpsamma människor!

Tyvärr fick jag inga bilder när vi hängde upp tavlorna, ska springa förbi buktiken och fixa det!

Tavlan som levererades nere i stan. 

Jag har nu under några dagars tid kikat runder på olika företag som erbjuder homepartys. Själv har jag inte varit jätte mycket för sådanna tillställningar tidigare (typ oriflame listan kan göras hur lång som helst) men tanken på en mysig träff med tjejerna och titta på INREDNING är ju fantastisk. Och att jag dessutom nu har hittat ett företag som erbjuder produkter som ger ett sådant fantastiskt vill-ha begär är ju ännu bättre. Så den 1 september börjar jag erbjuda homepartys. Här kommer ett smakprov!


Bilden kommer härifrån


Bilden kommer häifrån


Bilden kommer härifrån


Bilden kommer härifrån 

Jag tror dessa produkter är väldigt säljbara, jag själv skulle vilja ha typ alltihopa! Trevlig kväll på er!
Nu får tavlorna ett nytt hem, var tror ni dom ska?

Den största inspirationen till allt man gör i livet är kanske inte googles sökmotor som jag förespråkar eller att bläddra på en massa inredningsbloggar...





Lappar i hemmet är ibland banne mig mycket finare än välgjorda tavlor :)

Igår fick jag besked på att jag tyvärr inte kommer kunna köpa in material till det låga pris jag köpt tidigare och därför har jag idag varit tvungen att justera priserna lite i weshopen. Jag är hemskt ledsen för detta och jobbar stenhårt på att kunna hitta nya sätt att köpa in material för åter kunna sänka priserna mitt mål är ju att hålla låga priser, vet dock att priserna fortfarande ligger lågt om jag jämför med många många andra detaljshoppar. Hoppas ni kan ha överseende med detta om ni gillar det jag gör.

Ja jag skulle inte vilja ändra på en detalj inte en färg inte en grej, jag skulle vilja flytta in det är vad jag skulle vilja.










Bilder kommer härifrån
Igår skrev jag om stolen Barcelona som är en designklassiker som funnits hur länge som helst. Jag har som sgat gillat den jätte länge och ser den precis överallt nu i alla tidningar jag läser och på alla bilder jag ser så skrev jag om det igår och min pojkvän fick syn på den och tyckte också den va jättefin. Lite undrande varför jag inte berättat det tidigare en sån skulle vi ju ha. En kvart senare hade vi avslutat en auktion på Tradera och stolen blev vår. Så om 7-8 dagar finns stolen hemma i mitt vardagsrum. Helt fantastiskt!

Här passar väl en Barcelona char in utmärkt? 
Undra om Filip blir arg på mig om jag rollar över vår valnötsparkett med högblankvitfärg? Får kanske tänka över konsekvenserna om det är värt det, haha!

 



Hoppas ni får en fantastisk dag allihopa! Fick otroligt värmande kommentarer på facebook. Mitt hjärta slog några extra slag. Jag sitter här så många timmar och då blir en positiv kommentar värd så otroligt mycket! Tack alla ni som visar er och skriver en rad <3
Igår när jag va hemma målades det en ny tavla. Ett motiv som målades på frihand. Min favoritblomma fick det bli.



Kärleken har fått en vän.

Det blev otroligt fridfullt i vårt sovrum. Passar dom in i ert sovrum eller varför inte i vardagrummet eller i gästrummet? 149 kr st med innerkudde och som vanligt är det mejl som gäller tills vidare! 

Har precis målat en ny tavla då den jag hade hemma nu blev köpt. Det är bara att lägga ett mejl om ni hittar något av intresse på bloggen!

Men mellan varven så sitter jag och kikar på inspirerande bilder. På senaste har jag stött på design klassikern Barcelona hur många gånger som helst och ju fler gånger jag ser den ju mer tycker jag om den. Två vita skulle göra sig prefekt här hemma. Nu kostar väl orginalet runt 50 000 kr stycket, men det finns stolar som påminner väldigt väldigt mycket om Barcelona stolarna som säljs för några tusenlappar. Ofta finner jag det onödigt att köpa dyra möbler då jag inte tycker att det är det som utgör känlsan men detta är helt klart en detalj jag skulle kunna spendera pengar på.


Bilden kommer härifrån

Bilden kommer härifrån



hotel room
Bilden kommer härifrån


Bilden kommer härifrån



Bilden kommer härifrån



Bilden kommer härifrån

Jag har anmälde mig till en inredningskurs i mindre omfattning i våras men p.g.a. att jag har problem med huvudvärk väldigt omfattande i olika perioder har jag fått lägga det på hyllan. Men nu när jag är uppe i allt detta roliga vill jag självklart ta upp detta också för att bli färdig. Känner ju verkligen att det är helt rätt för varje gång jag fått en lektion skickad till mig har jag börjat fundera på den direkt och tyckt det känns så roligt att få lära mig något.

Denna uppgiften handlar om färglära, därav alla färger på bilderna. Hade ju kanske inte haft dessa bilder normalt som inspirationsbilder trots att dom är väldigt väl komponerade. Men det blir så svårt att färganalysera svart och vitt hela tiden. Så uppgiften är att analysera hur inredaren har tänkt kring färgsättningen och hur man valt färg, kulörtonslika eller nyanslika.. Mycket att tänka på.

Det blåa gillade jag visserligen väldigt mycket :) Ha en bra dag!

Ni är ju fler och fler som hittar hit hela tiden och det vämer mitt hjärta många gånger om, men ni missar väl inte att gå in och stötta mig på facebook?

I förra veckan satt jag och kikade runder lite, eller inte lite när jag gör något gör jag alltid det lite för mycket. Men mitt mål var att hitta lite heminredningsgrossister och upptäckte att det va relativt svårt att få tag i grossister, mycket konstigt tycker jag då dom borde exponera sig väldigt mycket för att få kunder? Eller? Kan ju inte riktigt den branchen än, men får väl försöka få tag i människor som kan den.

Idag fick jag hem de första broschyrerna från ett företag som kändes väldigt intressant. Så kul att få se vad man som företag betalar och hur mycket pålägg för konsumenter osv..


Caesar Collection, har ett ganska "vanligt" utbud, men många fina guldkorn som jag absolut gärna själv skulle vilja ha. Hjälp mig nu, vad tycker ni? Vad frågar ni efter i ert hem? Vad är viktigt för er?

Har sagt detta tidigare men ju mer kuddar och tavlor och gardiner och saker jag får in i mitt hem ju mer hemma känns det. För min del fungerar det inte alls med strikt och cleant. Det ska vara mycket, och blandat mönster och text men med en röd tråd. Detta är senaste tillskottet i designbyJennie. Allt följer en röd tråd, det är enkelt men tillför mycket. Detta är sådanna detaljer jag iallfall alltid är på jakt efter.

Kommer jag ha en shopping/helglägenhet i New York, och detta är ingen dröm. Ialla fall så ser den ut såhär och självklart är ni alla väldigt väldigt välkomna att hälsa på mig och jag kommer bjuda på alldeles perfekta kakor i min alldeles perfekta lägenhet som ligger på en alldeles perfekt shoppinggata. 

Välkomna, ett mysigt men rustiskt intryck. Perfekt i min smak.
 Stationsklocka, 3 500 kr, Gamla lampor. Zinktunna, 649 kr, Stockhome. Olivträd från Blomsterlandet. Fåtöljer i funkisstil, svenskt 30-tal, en modell som känns lika aktuell nu som då, 4 000 kr/par, hos Gamla lampor. Kuddar, 690 kr/st, R.o.o.m. Stilrent sidobord på hjul, i lackat stål, 5 445 kr, Posh living. Ovanpå står tekanna och sockerskål i rostfritt stål, 890 kr respektive 160 kr, Norrgavel. Muggar med motiv av verktyg, formgivare Åsa Jacobsson, 225 kr/st, Blås & knåda. Glaskaraff Svepa, 19 kr, Ikea. Klämlampa Jielde, av Jean-Louis Domecq, fransk industridesign från 1951, 5 000 kr, Gamla lampor. Affisch med motiv av Johan Thurfjell, 65 kr, Moderna museets butik. Ram Ribba i aluminiumfolie, 50 x 70 cm, 159 kr, Ikea. Tavla Syntest, 295 kr, Bruka. Mjölktavla, 350 kr, Evensen antik. Tapet 001 lletres, design Javier Mariscal, 700 kr/rulle, Tres tintas/Midbec. Schackrutig matta Arkad, 170 x 240 cm, 2 800 kr/kvm, Kasthall.

Här severar jag mina kakor, fantastiskt!
Stilrent och flexibelt är bordet Loop table bestående av två bockar och lös skiva, design Leif Jörgensen, 5 600 kr, Hay/Gulled. Lackad karmstol, 1 695 kr, stapelbara stolar i galvaniserat stål, klassiker&#10;från Tolix, 2 495 kr/st, båda Posh living. Randig ryggdyna, 43 x 27 cm, 690 kr, Designers guild/R.o.o.m. På bordet fr v: krukväxter från Weibulls, klassiska tekannan Anna Lust i grönt, av Anna Kraitz,&#10;1 295 kr, Nordiska galleriet. Muggar modell Bono med olika motiv av Catharina Kippel, 475 kr/4 st, Designhouse Stockholm. Stort fruktfat på fot, 695 kr, Årstiden. Svartvitrutiga servetter, 29 kr/st, Bruka. Glaskaraff, 495 kr, Gåvan. Våningsfat, 465 kr, Vas. Rutig löpare, 95 kr, Bruka. Pendellampa Foto i två storlekar, 99 kr resp 299 kr, Ikea. På väggen: Bokstäver i plåt*, ca 150 kr/st, Housedoctor. Rostiga bokstäver, 160–195 kr/st, Årstiden. Tapet Viggo 728 58, 530 kr/rulle, Sandberg tyg & tapet. Liten rullvagn, 44 x 32 x 76 cm, 615 kr, Housedoctor. Rejäla linnehanddukar, 50 x 70 cm, 250 kr/st, Society/nk Inredning. Klassisk oljeflaska, 499 kr, Grandpa. Citruskorg* i krom, 1 020 kr, Alessi. Grönglaserade keramiska skålar, 150 kr/st, Årstiden. Skärbräda av Barbro Tryberg, 250 kr, Designtorget. Brödkorg, 600 kr, Alessi. Mot väggen: Nya klassiker, Ikea PS plåtskåp, formgivare Nicholai Wiig Hansen, finns i grått, vitt och i flera modeller, här har vi valt några utan dörrar. Grå stående, 795 kr/st, höga i vitt och grått, 895 kr/st, lågt i vitt, 795 kr, samtliga från Ikea. På skåpen fr v: Porslinskaraff, 450 kr, Evensen antik. Ginkoträd från Florist­kompaniet. Litet timglas, 350 kr, R.o.o.m. Karaff i glas av Carina s Andersson, 2 800 kr, Konsthantverkarna. Hög grön glasvas, 1 600 kr, R.o.o.m. Sifonflaska, 395 kr, Årstiden. Burk med lock i emalj, 350 kr, Evensen antik. Olivträd från Blomsterlandet. Utställningsaffisch från 1968 ”I like boring things …”, 70 kr, The estate and foundation of Andy Warhol/Moderna museets butik. Ram Ribba, 70 x 100 cm, 249 kr, Ikea. Bordsfläkt, 900 kr, Gamla lampor. På de höga skåpen: Minibur, 350 kr, Evensen antik. Magnet Hulken, 35 kr/st, Designtorget. Ståltrådskorgar, 125 kr/3 st, brevkorg 75 kr, allt från Housedoctor. Ljusstake i form av en propp av August Sörensson, 690 kr, Konsthantverkarna. Böcker och tidningar, privata. T h: Ljusstake Spin i gjutjärn, design Tom Dixon, bredd 105 cm, höjd 55 cm, 4 500 kr, Gulled. Framför den står fåtölj Jetson 66, av Bruno Mathsson, här med dyna i svart skinn, 15 650 kr, Gösta Westerberg möbler. Stilren golvlampa Daphine i krom, 5 220 kr, Möbelshop Sven Larsson. Golvpuff, 3 875 kr, nk Inredning. Pläd i ull och alpackaull, 135 x 180 cm, 790 kr, R.o.o.m. Vävd matta Arkad, 90 x 240 cm, 2 825 kr/kvm, Kasthall.
Bilder kommer härifrån

Och i detta fantastiska kök lagar jag mat till min pojkvän. Och mina magiska kökskunskaper blev helt plötsligt bättre i detta kök.

Bilden kommer härifrån

En våning upp..

Bilder kommer härifrån

Och i detta inspirerande kontor jobbar jag på min karriär.

Bild kommer härifrån

Och här i detta sovrummet fortsätter jag drömma.

Bild kommer härifrån

Och nu kallade pappa från det andra kontoret och jag vaknade nyss från mina drömmar och plikten kallar. Hoppas ni har en underbar dag allihopa!
Nu finns jag på facebook och självklart är det kul om ni besöker mig där också. Sidan öppnades idag så den är såklart under uppbyggnaden så det kommer mycket mer.

Ni hittar mig här                    

Försökte gå och lägga mig i tid igår för att sova många timmar, men icke. Kalkyler på företag och nya ideér avlöste varandra, 23.41 gav jag upp och gick istället till min idébok och skrev ner alla tankar så jag kunde släppa det och sova.

Imorse tillverkades första kudden med tryck.


Nu liknar det något.



Som vanligt är det ett mejl som gäller vid intresse :) Trevlig dag allihopa!

Jag har fastnat vid datorn och min sambo tror nog att jag seriöst funderar på att byta honom mot datorn på heltid. Men det tar sån tid att sitta och fixa på bloggen och ändra i kodmallar och redigera stilmallar. Fotografera och fixa. Men nu är jag lite klar för idag. Till klockan fyra inatt höll jag på, vaknade halv tio och kom på nya saker jag skulle fixa så nu ska jag bege mig till mitt sovrum och powernapa lite såhär på söndagseftermiddag. Men jag hade gärna powernapat i några av dessa sovrummen.













Bilder från favoriten Styliziomo.com

Imorgon när alla ni vaknar kan äntligen alla se att en liten liten shop har växt fram här på bloggen under natten. Ett steg i rätt riktning. Den ska utvecklas mycket mer och snart tillkommer textil och möbler.

Godnatt!  
Ikväll har det blivit bio, Bad teacher och mat på Bröderna M. Nu ska vi lämna pojkvännen på fest sen ska jag åka med brodern och hans flickvän hem för att se på film och äta lite efterrätt. Jag bjuder på senaste tillskottet i tavelsamlingen. Snart har jag en hel utställning haha!

 

Nu är jag hemkommen från loppisen. Några stolar rikare, sju närmare bestämt. Hittade fem som jag ska måla svarta och ha i köket och två större som mer får stå som prydnad någonstans haha. Men när jag och mamma började bära och vända på stolarna hittade vi ett intressant märke i botten. En liten plåtbit. Myrstedt och Sterns AB Googlade på det, tydligen ett väldigt fint märke som fanns tidigt 1900-tal. Så jag har fått tag i riktigt Jugend stolar. Det va ju lite kul, hade den riktiga skinn klädslen suttit på hade det varit synd att måla på dom, men imed den är borttagen är där nog tyvärr inget samlar värde i dom. Men såg att hela möblemang med kompletta stolar och bord såldes för många tusentals kronor på internetauktioner. Liten kul parantes på mina loppisstolar som förhoppningsvis blir svarta i eftermiddag.

Till och med Kungliga Hofleverantör, inte illa!

Nu ska jag springa och göra mig iordning för jag och mamma ska åka på loppis och göra stor fynd. Är främst på jakt efter stolar, kanske trä stolar i gammal stil jag kan måla svarta har helt fastnat målade gamla svart möbler så härlig kontrast. Men står dessa stolar där så kanske dom får följa med mig hem haha!


Bilden kommer härifrån

Annars är det denna typen jag menar..

Bilden kommer härifrån

Ny inspiration på tegel i köket. Första bilden är ganska exakt på hur det hade sett ut hemma hos oss om vi hade tegalt. Det är ju himla fint, inte så modernt längre men väldigt väldigt mysigt och fint.


Bild kommer härifrån

Lite sämre bildkvalite men ni ser stilen

Bilden kommer härifrån
Innan jag håller kväll bjuder jag på senaste tillskottet!