Precis innan jag ska gå och sova så måste jag tipsa om den här alldeles fantastiska sidan som gör mig till världens sämsta sambo. Hur många timmar jag skulle kunna spendera där? På tok för många.


Klicka här för att komma direkt dit ni också.

Nu står tavlan på plats i sovrummet och ger sitt härliga budskap. Vill du du också ha en budskapstavla? Lägg ett mejl!

Idag har varit en lugn dag. Ikväll skulle jag kunna vara med alla tjejer hos Frida men då min kropp inte riktigt är med i matchen stannar jag hemma och fortsätter klippa och klista, måla och kladda. Nytt pågång. Dels tavelväg, dels något mycket större. Något riktigt kul.

Svårt att gissa nästa tavla?


Ett roligt projekt..

Jag är så trött på att sitta här hemma för jag är krasslig. Så nu har jag börjat måla och jäklar vad jag målar, jag målar på allt jag kommer över, här är nästa tavla som är under produktion.

Vet inte om jag ska kladda lite till på henne eller inte eller kanske eller inte.




Mer kladd eller inte...

Målade ju "livet" tavlan lite snabbt igår, och det blev som jag ville. därför gjorde jag en lite mer "avancerad" version idag och det blev precis så som jag tänkte så nu är jag supernöjd. Här kommer resultatet.

Under tillverkning


Och så blev resultatet

Målade snabbt en tavla i väntan på att pojkvännen skulle komma hem från träningen. Får ha den där tills jag hittar det jag verkligen vill ha. Men just nu är jag väldigt svag för att ha mycket på väggskåpet.

När vi köpte lägenheten värderade vi ju högt att där va en stor fin balkong. Men dessvärre har det blivit det tredje rummet som använts när vi renoverat, när vi hänger tvätt osv osv. Alltså har där alltid varit stökigt och inte alls trevligt. Nu ville jag få slut på det och äntligen har vi fått ett tredje rum som är fantastiskt mysigt och som jag åt frukost i imorse och nu vill jag ha balkongdörren öppen jämt.



Förra veckan var jag på Ikea och inhandlade gardiner och gardinstänger till vardagsrummet. Nu ska det bli mysigt, jag öser på med textiler överallt.. Projektet är då fullånga gardiner, alltså hela vägen från taket till golvet, det gör att känslan i rummet är att taket är några decimeter högre. Kände det redan i köket när jag satte gardinen där. Och dessutom ska dom bli svarta, hårda kontraster men mörka färger ger ju en fantastisk mysfaktor. Här kommer ett smakprov.

Mina ska då vara längre och minus det gräsliga rosa lila tyget.

Bilden kommer härifrån
Helgen har rullat på i full fart. Midsommar, midsommardag och jobb idag. Återkommer med bloggandet i veckan. Här kommer resultatet av mitt försök till en midsommarkrans.

Just nu ligger inspirationsletande på att hitta den perfekta midsommarkransen. Jag har egentligen aldrig varit på en riktigt midsommarfest med lekar och midsommarstång om man bortser från mitt midsommarfirande som barn. Så nu när jag väl ska på en riktigt fest så vill jag ha en perfekta midsommarkransen! Va och köpte en flera buntar olika blommor, men efter att ha kikat runt lite vill jag inte alls ha dom färgerna jag köpt. Jisses vilket problem, haha!

En klassisk midsommarkrans slå kanske aldrig fel?

Bilden kommer härifrån 
Hur vet man vilken stil man har hemma? Jag tycker om marint, klassiskt, mysigt med lantliga insalg, gammalt, nytt, fräscht och ombonat. Jag satsar helt enkelt på en salig blandning av vad jag finner det bästa. Ibland kan det kännas rörigt hemma hos mig tycker jag. Men samtidigt så speglar det kanske mig som faktiskt bor här. Ett hem ska väl spegla dom som bor där, och om det inte gör det alls så ofta är det ett hem som inte har den där speciella känslan. Men när jag ser dessa bilder som jag inte tycker har kanske direkt en personlighet, blir jag ändå helt såld. Så stiligt och så rent trots att där är hur mycket grejor som helst. Varför känner man aldrig att man får till den där extra känslan?

Väldigt klassiskt tycker jag.

Bilden kommer härifrån

Så rent så klassiskt.

Bilden kommer härifrån

En klassisk detalj, en spegeldörr. Varför har inte jag en spegeldörr? eller jag har en, orginal som tillhör lägenheten, men var i hela friden ska jag få in den, vi har ju inte normala dörröppningar.

Bilden kommer härifrån
Nu har jag faktiskt gett mig på köket, länge har jag tyckt att det inte passar ihop med övriga lägenheten och att det känns stelt och inte alls mysigt. Och det första jag strävar efter här hemma är det att det ska kännas mysigt, hemtrevligt och personligt. Alltså som ett riktigt hem. Nu har jag iallafall kommit en bit på vägen.

Blommor och textil är räddare i nöden!


Äppellåda med blommor i, blev som en liten rabatt i köket haha :)

Jag slår ännu ett slag för att googla bilder. Just nu sitter jag och funderar på vad som ska kunna göra att mitt kök känns lite mer mysigt och ombonat och mer enhetligt med övriga lägenheten. Och just nu känns tegel som en väldigt frestande lösning. Det ger ju ett "natur" utseende som jag vill ha här hemma, blandat med lite gammalt och nytt, vitt blandat med trä och betong. Tror det skulle kunna fungera med övriga lägenheten faktiskt :)


Bild kommer härifrån
Ibland krävs det ju mindre galmouröst jobb i hemmet än inredning. Och idag va det dags för mig att ta tag i dessa grejor som man aldrig riktig blir färdig till att göra. Nämligen spackla igen hål efter att vi har flyttat tv och tvbänk och tvätta badrummet med kakeltvätt så det blir en fräschare yta. (Vi har valt ett kakel med en mer rubost yta, vilket är skit att hålla rent och fogen har fastnat på plattan och satt sig). Och inte nog med det så har rörläggaren kladdat med silikon överallt och det är om möjligt ännu mer hopplöst att få bort. Tips mottages hjärtligt! Men detta ska också göras för att det ska vara fint i hemmet!





Igår tog jag och mamma en inspirationsrunda i malmö. Det blev XXXLutz och Ikea. Hittade en lång vit spegel på Lutz och massa pims på Ikea. Köpte vad som har blivit en början på min tavelvägg ovanför soffan, men även gardiner som ska va i vardagsrummet. Undrar om jag någonsin kommer sätta mig ner i lägenheten och känna, nu är jag färdig med allt? hm.

En tavelvägg, YES!
Man behöver ju inspiration på många vis, inte bara när man ska inreda. Jag blir väldigt inspirerad av att läsa bloggar och en blogg jag följt länge är Blondinbellas. På flera vis känner jag igen mig i henne, men på många plan saknar jag egenskaper hon har. Därför blir jag ju sporrad av att läsa hennes blogg då hon är så driven och lyckats med sin framgång otroligt mycket. Men ni som läser hennes blogg har säkert mött Elaine som blivit en av hennes vänner. Elaine Bergqvist har skrivit böcker som jag blivit otroligt lockad av att läsa. Så idag köpte jag Snacka snyggt och Härskarteknik skrivna av henne. Jag är ganska framåt som person och säger ofta vad jag tycker och tänker och ibland kanske jag behöver lära mig att hålla tillbaka lite. Kanske jag kan lära mig att lyssna och argumentera rätt, snacka snyggt helt enkelt.

 
Bilden kommer härifrån

Ofta sitter jag på google och försöker hitta på bra sökord för att få fram inspirerande bilder. Så här kommer ett gäng.


Tavlor, massor så snyggt!

Bilden kommer härifrån

Om jag inte hade haft vita väggar, hade jag haft randiga väggar ÖVERALLT!

Bilden kommer härifrån

Någon gång i livet ska jag ha vitmålade golv..

Bild kommer härifrån

Bra kombination, lite nytt lite gammalt, men med en modern stil.

Bilden kommer härifrån

Grått och vitt, så harmonsikt.

Bilden kommer härifrån

När jag tänker på huset jag en dag ska köpa, så finns det en atelje på vinden.

Bilden kommer härifrån

Perfekt balans, underbart hem.

Bilden kommer härifrån

Har ju fixat lite ny design igår, för vet ni vad? Jag tryckte på ny stilmall och allt ALLT försvann, tur kodmallarna va sparade så jag började om helt på nytt och ja, jag är ganska nöjd just nu tror jag. Designa bloggen är precis som spelet The Sims, det är roligt att bygga huset (designa bloggen) Destu tråkigare att sköta människorna dagligen (uppdatera varje dag). Jag skulle jobbat med det kanske? Webbdesign, lärt mig lite.. Det hade varit kul!

Idag snoozade jag längre än man får, alltså så länge att jag aldrig kommer hinna i tid till det jag ska. Men helt plötsligt hör jag ett väldigt surrande utanför fönstret nere på gatan, skit också sopbilen! En dag i månaden får man inte hålla på gatan utanför våra lägenheter för då städar dom gatan och under de tre månader vi bott här har jag stått där varje gång, till och med fått böter. Slängde på mig kläder och sprang ner och flyttade bilen, ingen böter YES! Och så kom jag upp idag också, att jag aldrig lär mig att gå upp i tid och hinna njuta av lite god frukost på morgonkvisten, nope aldrig lyckas jag med det.

Just nu sitter jag och kikar på frågorna jag fått av tidningen, vad är jag mest nöjd med i lägenheten och vad är jag minst nöjd med? Vilka problem stötte vi på under renoveringen och tips till andra? Hm, svårt får nog klura på det lite. Jag vet att jag redan skulle vilja göra om vissa grejor i lägenheten haha. Får nog köpa hus snart så jag får fler rum att klura på.

Jag hade nog inte valt att göra en bardisk eller halvvägg är det egentligen. Skulle kommit på en roligare lösning...

Frågan jag ställer mig nu såhär efter lite tjuvtittande på internet på arbetstid är varför inte jag har en komatta hemma hos mig? Det är ju hur snyggt som helst och ger en speciell känsla. Men samtidigt, är det okej att ha en hel ko på sitt golv? Va tycker ni? Finns det fuskvarianter? Jag vill iallafall ha lite ko hemma hos mig, hur jag nu ska få plats med det..


Bilden kommer härifrån
Sitter och uppdaterar nya bilder på styleroom från ett stabilt läge i soffan. Har städat och fixat och nu förtjänar jag att sitta här som en klump och titta på fina inredningsbilder.

Kika in här för att se de nya bilderna.

Samtidigt lyssnar jag på denna fantastiska låt!


Vi blir ju alla inspirerade av olika personer eller ting. Något vi läser eller något vi ser. Jag försöker hitta inspiration i allt jag gör. Om jag är på jobbet och sitter och knackar fakturor eller om jag målar en tavla. Men var finner vi inspiraitonen?

Jag sitter iallafall mycket vid datorn och internet. Letar roliga hemsidor eller fina ting att titta på. Sparar ner bilder i olika kategorier och mappar för att sedan kunna gå tillbaka och titta. Men just nu har jag brist på roliga inredningsbloggar, läser ni några bra inredningsbloggar som inspirerar er? Som blandar olika stilar och visar mycket bilder? Ge mig tips :)

Annars händer det inte så mycket, kollar min mejl många gånger om dagen för att höra av tidningen som skulle skicka lite frågor angående mina bilder jag mejlade. Tänk om jag blir helt lurad och det inte kommer i någon tidning, så ledsamt, men hoppas fortfarande!

Just nu är jag väldigt sugen på en sånhär snygg tavelvägg ovanför min soffa!

Bild: Lotta Agaton


Jag tänkte egentligen att jag skulle låta bli att berätta detta för det är ju inget säkert.. Men, efter en vecka på styleroom fick jag ett superkul mejl. Ett mejl från en ganska stor inredningstidning som ville ha med lite av vår renovering av lägenheten i deras tidning. En före bild och en efter bild ville dom ha om det gick för sig. Och självklart går det för sig, det är ju hur kul som helst att folk uppskattar det vi gjort med lägenheten. Så två bilder är ivägskickade till journalisten och nu väntar jag på frågor kring bilderna sen hoppas vi på att det faktiskt blir av att dom kommer med, man vet ju aldrig. Men hur kul som helst att det är på det hållet att dom frågar mig och inte tvärtom. Lyckorus!

Före och efter bild till tidningen.

Mina enda tavlor som jag egentligen visat upp för allmänheten är ju dessa två, men dom är ju faktiskt himla fina och jag är väldigt nöjd med dom. Ska nog försöka se om jag ska måla fler likadana eller kopiera dessa. Har kikat lite på var man kan kopiera tavlor här i stan. Sen blir det till att jaga folk som skulle kunna va intresserade av att köpa dom såklart. Men tror faktiskt dom är rätt mysiga och stilrena att ha på väggen hemma så vi får väl se.

Hej mina vänner.
Eller ni kanske inte är mina vänner efter att ha fått vänta såhär länge på nästa uppdatering? haha, nu skriver jag iallafall.

Livet rullar på bra nu tycker jag. Jag tänkte att jag skulle göra ett nytt av alla tusentals försök till att blogga aktivt. Men mer som en inredningsblogg där jag lägger upp bilder för att mitt liv är ju inte så super intressant och händelserikt. Och dessutom rullar det på ganska bra med inredningsbiten i mitt liv.

Ett litet framsteg hände ju när jag la upp bilderna på vår lägenhet på Styleroom som för er som inte vet är en jättestor heminrednings hemsida där alla lägger upp bilder på sina hem i olika album. Fick jätte mycket och rolig respons från många på mina olika album. Bara det är ju superkul. Även några som uppskattade mina egen målade tavlor som föreställer en man och en kvinna. Det stärker ju självförtroendet väldigt mycket. Så mycket att jag nu funderar på om det skulle gå att sälja kopior på dessa?! Efter bara några dagar på hemsidan hamnade mitt album vardagsrum på första sidan under "Populära album" Ingen jätte grej men hur kul som helst att det nu är flera tusen som kikat på mina bilder trots att dom bara legat upp i 2 veckor.

Sen har jag ju faktiskt träffat inredningsarkitekten som jag skrivit att jag mejlat med och det mesta är väl klart där. Till hösten ska jag följa med henne och praktisera två dagar i veckan, perfekt för då kan jag jobba hos pappa samtidigt.

Livet går bra nu och nu ska det kanske gå bättre med bloggen när vi faktiskt har internet i lägenheten.