Jag har kommit på det här att det inte är så lätt att hålla en blogg uppdaterad när man inte har internet hemma. Oftast är där ju faktiskt inte tid eller åtminstonde så är det inte så populärt att blogga på arbetstid, därför blir det ju extremt dålig uppdatering.

Har dock inte hänt jätte mycket sen sist. Vi fick badrummet klart igår, det innebär en toalett och en dusch och en tvättmaskin och en vask och det är ju fantastiskt. Jag låg och njöt till ljudet av vår tvättmaskin inatt när jag sov.

För övrigt har jag tjuvkikat på tv idag för att få se lite bröllop. Alla tjejer gillar väl kärlek och vita klänningar, right?

Hoppas ni får en trevlig helg! I nästa vecka ska jag beställa internet :)
Vi tror vi är bättre än djur. Vi är intelligenta, vi bygger höga byggnader och vi utbildar oss. Vi kämpar för att rädda isbjörnar som drunkar men när fan ska vi rädda oss själva?

Mångar har säkert sett reklamen för det nya programmet "det blir bättre", och det är på tiden. Vad jag syftar på är människorhandel, slavar och prostituerade. Trafficking. Det är äckligt och det bedrivs av oss människor. Det är äckligt, Det är äckligt, Det är äckligt, Det är äckligt, Det är äckligt, Det är äckligt, Det är äckligt, Det är äckligt.

Vad är det som blir så fel att man klarar av att genomföra detta? Att arbeta med detta. Som "normal" hur man nu definierar det kan man inte ens föreställa sig detta. Hur fungerar tankarna?

Det sjuka är att det kvittar att jag skriver dessa rader för det berör säkert ingen. Men när vi läser något som berör oss, så gör vi ändå ingenting. Vi tänker att jag kan inte rädda hela världen. Men det handlar om att rädda dig själv. Varför är jag rädd att gå hem en mörk kväll? Varför är jag rädd för att någon ska våldta mig? För att världen är sjuk. Någon kanske har sett filmen Taken? Äcklig film. Den är verklig och den kryper en in på skinnet. Vem skulle inte kunna dela en taxi med ett gäng jämnåriga när ni är utomlands? Se filmen och ni skulle aldrig göra det. Varför ska man nu inte våga det då? För att världen är sjuk.

Googla trafficking och du får upp 19,5 miljoner resultat på 0,1 sekunder. Tänk om vi kunde göra lika mycket som vi skriver och tänker.  
Jag skulle vilja kräka på oss människor. Vi är så fega. Vi är SÅ fega.

 
Det har tillkommit lite nytt i lägenheten, små grejor som gör att det känns mer hemtrevligt helt enkelt. Mamma ringde igår och berättade att det fanns en lampa på Tonys blommor som såg ut som en sådan jag tittat på. Snabbt som ögat stack jag och Filip och köpte den.

Nu ska jag om tio minuter köra hem och hålla helg. Vi stänger på Ivarssons Bil imorgon sen blir det jobb på lördag.

   
Randigt fondtyg, randigt is the shit.    Lite lantlig hörna, fint i lagom dos.

  
 Hyllor med växter på, ger bra rymd.  Min nya lampa, oh va fin den är :)
 

Mitt vardagsrum, fattas gardiner och lite tavlor.

  
Vy från hallen in mot vardagsrummet.  Bleeding Barbie av Carolina Gynning. Hedersplats.
Fick ett mycket glädjande besked i början av veckan. Det trillade in ett mejl i inkorgen från inredningsarkitekten jag mejlat. Hon va väldigt positiv till att jag skulle få praktisera och vi ska träffas redan nu snart över en fika och planera för praktik men även diskutera olika möjligheter inom utbildningar, alltid bra att ha en proffisionell åsikt med i bilden. Sen ska praktiken förhoppningsvis dra igång efter sommaren. Det är ju helt fantastiskt. Napp på första försöket!!

High Five till mig själv :)
Igår skedde det en förändring. Jag skulle till frisören och fylla i utväxten, men när hon dragit ut full mössa och skulle blanda så impuls bestämde jag att hon skulle dra mörkt istället. Sånt dumt gör man ju inte och när jag gör sånt så vet jag om att jag kommer ångra mig. Men värre blev det för färgen blev vinröd, not cool. Fick åka hem bleka det lite och slänga i lite provisoriska slingor. Resultatet blev sådär men när man har rätt bena och fixat till det lite så ser det ju faktiskt okej ut. Elin får väl hjälpa mig och slänga i lite fler så det blir lite jämnare.


Detta är looken nu :)

Helgen har bjudit på lite av varje. Tyvärr får ju bloggen lida med tanke på att vi lever på 1800-talet och inte har internet hemma. Men ska ta tag i den biten också. I fredags va det grillning med Johan och Elin. I lördags blev det en trevlig 20 årsfest för Nathalie och hennes syster. Och igår blev det fix i lägenheten och sen en middag med Johan och Elin till Big brother. Vi är fast, Big Brother ingår i vår dagliga rutin. Inte okej alls egentligen. Jag hoppas ni har haft en trevlig helg! 

Idag tänkte jag arbeta snabbt på förmiddagen och tidig eftermiddag för att sen köra hem och fixa lite i lägenheten, det börjar verkligen närma sig att vi ska få ordning på det sista. Och här nedan bjuder jag på smakprov från sovrummet som vi påbörjade igår :) 

  

Elin kom ner och bjöd hem oss på grillkväll ikväll. Tackar man nej till det? Icke. Jag fick till och med önska så det blir örtmarinerade wilmaschnitzlar. Nu är det ju sommar på riktigt :)


Trevlig kväll!

Sitter fortfarande och bankar fakturor. Känns helt okej att betala räkningar för 1,4 miljoner, inget konstigt med det.

Råkar dock glida in på lite olika inredningsbloggar hela tiden. Insuper inspiration överallt ifrån. Vad är ert motto när ni inreder? Att det ska följa en speciell stil, att det ska vara mysigt och hemtrevligt eller från ett visst märke? Jag känner att ett intressant ska vara intressant och spegla personerna som bor där och vad dom varit med om. Reser personerna mycket som bor där? Vilka intresse har dom? Finns det barn i hemmet osv? Varje gång någon kommer in i mitt hem vill jag inte att dom tvunget ska säga "Gud vilket fräscht och fint hem" Jag vill framkalla kommentaren, "intressant, hur tänkte ni här?" För bakom varje grej jag har i mitt hem ska det finnas en anledning. Ingenting är som det är av en slump eller för att platsen bara behövs fyllas ut.



Detta tycker jag är ett intressant hem. Känns som man skulle kunna berätta saker som personerna som bor där.
Bild från Joyforhome.blogg.se Bilder via fotografen Martin Löf
Nu sitter jag på kontorsstolen igen. Önskar att jag hade haft tid att shoppa möbler och pynt till hemmet eller suttit och läst inredningstidningar. Men icke, var försvinner tiden?

Men men, bland alla bankade fakturor (Var är du Lina?) längtar jag bort till Turkiet som närmar sig med stormsteg :)

SunFamily Villa Sunflower 1
Just nu jobbar jag kraftig övertid, men det är så det fungerar när jag fastnar vid nu t.ex. design på bloggen. Jag kan sitta hur länge som helst att fixa för jag tycker det är så himla kul och jag ger mig inte förän det blir bra. Men nu ger jag mig faktiskt, länkarna fungerar inte som dom ska och margin och padding snurrar i mitt huvud. Så nu ska jag bege mig hemåt för att äta lite kvällsmat. Hoppas ni har en trevlig torsdagskväll!


Såhär irriterad är jag på kodmallar!!
Förlåt för ett väldigt långt inlägg. Detta handlar om situationer där vi förskönar sanningen inför andra, intressant tycker jag. Jobbigt att läsa kanske, haha. Jag har länge funderat på hur man beter sig när man träffar gamla vänner. Folk som känner mig vet att jag inte är ett big fan av:
 
"Hej! Hur är det med dig nuförtiden?"
"Hej! Jo det är bra, hur är det själv?"
"Jo det är bra"

Sedan är samtalet över och man passerar varandra. Varför ställa denna fråga när jag aldrig skulle berätta för en människa jag inte talat med på över ett år att jag faktiskt kanske inte mår så bra? Iaf, detta har fått mig att tänka ett steg längre. Hur känner man när man träffar en gammal vän som man kanske va jätte bra vän med på högstadiet? Vilket för mig faktiskt är minst 5 år sedan. Känslorna kan faktiskt vara blandade och kallpratet kanske flyter på riktigt bra. 

Men sen kommer vi till dom där känslorna som vi faktiskt aldrig talar om. Du skulle ju aldrig vilja att din värsta fiende sen högstadiet skulle se dig på pizzerian, osminkad med fettigt hår, dagen efter, med en stor finne i pannan och dessutom har du har gått upp några kilo. Gamla ovänner och gamla ex är ju det sista du vill träffa i sådanna situationer. Och inte så konstigt är det, man vill ju visa upp sin bästa sida för någon som en gång "dissat" dig och fått dig att känna dig dålig.

Sen kommer vi till dom intressanta situationerna. Vi träffar en gammal vän som man egentligen aldrig har haft något otalt med. Och kallpratet är igång "Vad gör du nu förtiden?" Hur många har inte fått den frågan och faktiskt kännt sig lite obekväm i att svaret man ger inte är så fantastiskt som man önskar. Man sitter kanske i en snabbmatskiosk? I en matvarubutik? Jobbar lite extra som städare? Arbetar kvar på stället som började som ett sommarjobb? Du har inte gjort någon fantastiskt jorden runt resa eller jobbat som au pair. Du har inte börjat utbilda dig till varken läkare eller civilingenjör. Du och pojkvännen har gjort slut och du har fått flytta hem igen. Listan kan göras låång.

Min tanke är då, vad är det som är så pinsamt eller jobbigt med att inte ha gjort alla dessa fantastiska grejorna? Vad är det som gör att vi känner oss mindre lyckade än dom som faktiskt har gjort det? Är det vi själva som ställer kravet på detta eller är det vår generation eller är det samhället? Rätta mig om jag har fel, det kanske bara är jag som upplevt detta. Men helt plötsligt så känner man sig inte så lyckad över att man faktiskt sökt 15 jobb dagen innan eller har tjänat pengar i snabbkiosken så man har kunnat flytta hemifrån eller har torkat tårarna från ett jobbigt break up från pojkvännen och gått vidare. Då helt plötsligt krävs det ännu mer för att man känna sig nöjd och stolt.

Sen finns det självklart motsatta situationer. Det finns ju faktiskt människor vi känner eller kände som det känns riktigt bra att möta när man känner sig på topp. När man fått det där drömjobbet eller köpt den där dyra väskan. Då har vi inga problem att möta gamla vänner och berätta om den senaste fantastiska resan man gjort. Då helt plötsligt känner vi ett överläge och självfötroende blomstrar. Finns det vissa personer du önskade att du träffa i någon specifik situation när du känner dig sådär alldeles fantastisk? Självklart.
 
Jag har börjat tänka jätte mycket på vad jag faktiskt gör för mig själv och vad jag gör för alla andra, för att det ska se bra ut helt enkelt. Vill jag resa jorden runt och lägga alla min sparade pengar på det för min egen skull? Köper jag det där dyra klädesplagget för det är finast i världen eller för att det ser ju faktiskt jäkligt bra ut inför andra? När jag står och talar med en gammal vän, vrider jag sanningen det minsta lilla för att det ska låta bättre? Vi har säkerligen alla någon gång velat få något att låta bättre än det kanske är. Och vem är det då som avgör att den oförskönade sanningen är sämre?

Min framtidsdröm skiljer sig radikalt från min bästa väns. Och hennes framtidsdröm skiljer sig radikalt från min. Vilken av våra drömmar räknas som den mest lyckade? Rår man över vad ens dröm är? Kan jag bestämma att min dröm är att bli läkare? Skulle jag vara lycklig om jag utbildade mig till läkare om det inte vore min sanna dröm? Är det ett hälsosamt beteende att känna sig på topp, känna sig misslyckad, känna sig på toppp och känna sig misslyckad. Bergodalbanan är ordentligt häftig och du hittar aldrig ett lugn, eller en bra mellanväg. Klart man ska ha höga visioner och drömmar, sålänge dom är sanna. Och vem har rätt att dömma att drömmen som en hemmafru med sju barn och ett litet rött hus på landet är mindre lyckat än en karriär i New Yorks skyskrapor?

Och vad är det som gör att när jag skriver något så förnuftigt ändå känner att klart en karrär i New York är mer lyckat? Fy skäms på mig. Kommentera nu, vad tycker ni?
      

Jag har pillat rent för mycket med designen nu, fixat och ändrat små saker som inte ser mycket ut för världen. Men allt tar sån tid.. Ska fixa en lite roligare header och sånt men har varit duktig och ordnat alla inlägg i olika kategorier. Man vet ju själv när man kommer in på en blogg och man hittar något man tycker är extra kul eller intressant då är det ju kanon att kunna välja bara den kategorin, sen kan iaf jag sitta och läsa hur länge som helst. Så nu har jag försökt plocka såna grejor som jag gillar på andra bloggar och gjort på min, men more to come.

Nu måste jag arbeta lite på Ivarssons Bil också, bloggen ger ju inte mig så mycket lön.

Tillbaka på kontorsstolen på Ivarssons Bil. Idag på schemat står lite fix och städ. Lite kundsamtal osv. Blir nog en ganska lugn dag, men ska arbeta till sex idag också. Hoppas jag får lite tid för bloggdesign, det är sjukt kul att sitta och fixa och trixa men det tar sån tid!

Idag är humöret på topp, jag tog idag mig i kragen och skickade iväg ett mejl angående inredningen, jag hoppas ju att jag kan komma ut och praktisera lite. Få följa med en inredningsarkitekt och få en inblick i yrket, det hade ju verkligen varit en dröm! Och det känns som att man tyvärr får räkna med några bakslag innan man når dit man vill så varför vänta? Jag har ju faktiskt kommit dithän att jag känner att jag måste börja förverkliga alla drömmar jag har!

Nu är jag färdig för dagen, verkligen fullt ös hela dagen. Men det är ju riktigt kul. Sålde precis en bil och då är det ju värt att jobba lite övertid.

Nu ska jag bege mig hemåt till Ystad. Ystad som förövrigt tycker det är jättekul att pynta med läskigt, extremt fult påskpynt. Någon i staden som tycker detta är fint eller blir glad av att se uppflugna, människoliknande kycklingar i träden? Och nej, jultomtarna som såg likadana ut va inte heller fina. Tabort detta snälla?

Mitt arbete fram tills nu har varit skickebud. Hämtat däck, fixat sladdat och hämtat lite däck till. Nu sitter jag och äter en välförtjänt bakpotatis till lunch vid datorn för att hinna fixa på bloggen. Oh jag har så många tankar och ideér.

Jag vill utveckla bloggen så det blir mer som en hemsida. Jag vill starta företag. Jag vill arbeta med inredning. Jag vill börja med allt nu direkt. Och ja som ni ser jag vill en himla massa. Mitt första steg är nu att sätta mig ner, skriva ner mina mål och HUR jag ska ta mig dit. Första steget är ju inte att skaffa en F-skattsedel, för den har jag ju än så länge ingen nytta av. Struktur på vägen till målet är nummer ett, måste skaffa tid till att göra det också. Börjar med att fundera över min lunch idag och skriva i min idébok.




Så nöjd var jag med min mat innan jag smakade att den inte va färdig, oh hård potatis är det värsta jag vet :(
(Sneak peak på min kofta jag shoppade dyrt i ullared)

Äntligen har jag haft en kvart över i mitt liv så jag kunde ändra lite på bloggen, långt ifrån färdig men kom en bit iaf. Nu ska jag åka till en av världens bästa människor, och att hon utnämns till det är för att hon tar bort min huvudvärk som jag har dragits med i typ 15 år. Guld värd!

Ikväll blir det nog gym med Lina, hon har tjatat på mig i typ 2 månader nu och om jag ville ha kvar henne som vän va jag tvungen att följa med, men övervägde ändå att inte följa med för det hade ju varit ett smidigt vis att bli av med henne.. (Skriver detta enbart för att Lina är min främsta läsare) haha. 

Vi hörs! 

Jag har alltid sagt att när jag blir stor ska jag skaffa ett fadderbarn. Jag ska inte vara en av alla dom som inte gör något. För ärligt talat gör det ingen skillnad på mitt konto om där dras en eller två hundralappar i månaden. Men det händer något i mitt hjärta för jag känner att jag faktiskt gör något nu. Och i framtiden kanske jag har möjlighet att stödja flera välgörenhetsorginisationer. Men nu har jag valt Unisef för jag tycker deras budskap om att försöka hjälpa alla och inte koncentrera sig på ett fadderbarn löser problemet på ursäkten, men varför bara hjälpa en?

Nu gör jag något iaf.

Det är inte lätt att uppdatera en blogg en gång om dagen när man inte har internet hemma. Och lite lätt irriterande att det inte fungerar att blogga på iphonen och app har dom inte heller. Men men..

Helgen har varit trevlig, vi började med en lugn fredag och sedan blev det 20 års kalas på lördagen hos Elin och Johan, väldigt trevligt! Söndagen var lugn och avslutades med lite grille hos Elin och Johan, tillsammans med lite tårtrester såklart!

Igår va jag hemma från jobbet, huvudvärken spökar och jag vilade mig lite. Fick faktiskt lite gjort. Satte upp dörrar på hyllorna och målade mina tavlor. Och här bjuder på bildresultatet!



Då stänger vi på Ivarssons Bil om tio minuter. Bra dag, sålt en husvagn, två husbilar och en bil. Det får vi vara nöjda med.

Ikväll blir det kalas hos Johan och Elin. Elin har fyllt år och givetvis ska vi fira deras inflyttning i det nya huset. Det har ju blivit så fint :)

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!
Korvgrillning och kakor gör succé här är fullt ös på Ivarssons Bil, det är ju kul! Smygbloggar lite emellan innan jag ska leverera en husvagn :) Vilken dag och vilket väder underbart man blir ju på strålande humör. Skulle sålt en bil också bara!


Skisser på vad som ska bli tavlor i sovrummet :)
Laddade precis upp alla bilder jag tagit. Iphone suger, bilderna är katastrof och nu är jag irriterad så bjuder på två bilder så jag kan köra hem och hålla fredag!


Kom gärna med förslag på hur jag ska gå vidare med pynt och sånt ni vet :)


Min älskade bleeding barbie :)
Kikar snabbt in om för att kolla läget, och ser att ni är fler och fler som hittar hit. Utan att jag ens lagt ut adressen på facebook, men får väl göra det snart när jag känner att jag kommer in i bloggen och bloggar varje dag. Men det är ändå kul att ni är en del som läser och att det blir fler och fler ju mer jag skriver.

Ska försöka bomba lite bilder på lägenheten i eftermiddag. Har fotograferat från alla hörn och vill nu ha lite kommentarer på hur jag ska gå vidare i inredningen.

Nu måste jag fortsätta med annonserna och ringa och skälla lite på dom som gör det, ibland känns det som att man lika gärna kunde gjort det själv i paint.. Nu va jag lite hård men ja, det ska ju faktiskt se bra ut.


En liten tjuvtitt på helgens annonser!

Vi har ju hämtat soffan och den va hur stor som helst, men också hur fin som helst är super nöjd. Nu ska jag bara försöka få köket och vardagsrummet att harmonera. Och ytterligare bra är att vi fått ett sovrum. Nu sover vi i sovrummet och umgås i vardagsrummet precis som det ska vara.

Och fullt ös är det på jobbet, stor familjehelg till helgen här ska städas och fixas o bakas. Vi hoppas på att många besöker Ivarssons Bil.


Och så snygg är jag på jobbet :)

Helgen har varit hektisk. Full rulle hela tiden känns det som. Var tar tiden vägen? Igår va vi på Ullared, gjorde inget jätte fynd, men lite kläder och lite heminredningsprylar så jag är nöjd!

Idag är en bra dag, vi ska hämta soffan! Så kul att den redan har kommit så nu ska vi faktiskt flytta från vardagsrummet och börja använda sovrummet som sovrum och vardagsrum som vardagsrum. Ska även snabbt in på Ikea och köpa ett litet soffbord vi kan ha till en början iaf.

Inredningskursen har startat, ska skissa av en intressant byggnad för att få igång kreativiteten. Intressant byggnad som dessutom passerar dagligen? eller åtminstonde känner väl till. Jag valde glashuset i Tomelilla, novakliniken. Lite annorlunda design med tydliga tecken för vad tanken att byggnaden skulle användas till från början. Nu ska man bara ta sig i kragen och slå sig ner vid bordet och rita. Det är destu svårare!

Hoppas er helg har varit super!


Soffan vi köpt :)                                      (bild tagen från xxxlutz.se)
Förlåt pappa men nu bloggar jag på arbetstid, igen.. Lina sitter bredvid, hon har en tuff praktik här nere. Idag har vi dammsugit och städat toaletter och om en timme ska vi äta kladdekaka. Nämen riktigt så illa är det inte, snart ska vi börja på bokföringen.

Har mer pågång hemma, små fixar och trixar. Har målat lite hyllor och satt upp en skohylla. Filips kommentar på deta hela va att han tyckte att skohyllan va på tok för liten, men man behöver ju faktiskt inte ha alla sina 10 par skor framme samtidigt? Och enligt mig har man helst bara framme de skorna som matchar inredningen haha.

Bestämde nyss att det blir Ullared på Söndag, troligtvis. Lite rolig shopping :)
 

Lite hyllor pågång :)


Klädhängare med en hylla längst ner för fyra par skor exakt, två vars :)