Taggad på en ny vecka. Ska ha mitt allra första telefonmöte med regionchefen tillsammans med andra butikchefer. Så jag brode verkligen vara i tid på jobbet idag, men trillar antagligen in sådär en minut innan som jag brukar med andan i halsen. Varför jag prioriterar att sitta här? Jag är sämst på prioritera när jag har lite tid över.


Svart t-shirt och stort halsband. SÅ kör vi!

Ibland händer sånt man drömt om hela sitt liv. Och ibland är man så lycklig så man tror att man drömmer.






En alldeles perfekt enstensring i vitguld <3

Idag kör vi full arbetsdag i högklackat, hur många timmar innan jag bytar? Det återstår att se. Ska vi fortsätta en bra vecka? JAPP! Lite gråmulet idag, så folk kanske vill köpa vinterskor. Nu är jag sen precis som vanligt :)



En dag i senapsgult kan inte bli annat än toppen! Nu kör vi denna dagen också! Idag blir en superbra dag, eller hur?!


Prioritet i nästa mobil, BRA KAMERA!!!

Veckan som gått har varit otroligt bra! Och det är helt galet att det är fredag igen. Snart kommer jag va pensionär så fort som tiden går. Idag har mina tjejer varit på utbildning och på andra håll så jag har jobbat själv hela dagen. Smygätit lunch bakom kassadisken haha. Känns så bra på jobbet nu, jag har kommit in i det ordentligt och det flyter på bra. Hoppas ju på att det fortsätter gå bra och att julrushen kommer igång snart.

Nästa vecka blir en rolig vecka. Säljcoachen ska komma till oss på onsdag och regionchefen på Torsdag. Så innan dess ska jag försöka ha möte med tjejerna om hur vi ska arbeta och försäljning osv. Jag tror många glömmer bort att många jobb inte bara handlar om skor eller om kläder eller vad det nu kan vara. Det handlar om försäljning och att ge bra service. Sen är det ett plus att det är väldigt kul med just skor eller kläder.

En fråga jag fått är vad jag har för bakgrund som gjorde att jag fick detta jobbet. Jag har jobbat lite som bilförsäljare där man va tvungen att verkligen lära sig försäljningsprocessen. Och idag när jag jobbar med skor har jag ju otrolig nytta av detta. Om jag ger mina kunder samma service och uppmärksamhet som jag gjorde till de kunder som skulle köpa bil då köper kunden ofta ett par skor då det är så mycket mindre grej att köpa men de får samma service. När jag jobbade som bilförsäljare jobbade jag mot uppsatta mål, hade kontakt med regionchefer, ansvar över att informera övriga anställda om utskick från huvudkontoret, marknadsföring och försäljningen såklart.

Men jag vill tillägga att allt handlar inte om erfarenhet eller vad som står i ditt CV. Det handlar om hur driven du är, hur energisk och framåt du är. När jag nu har hållt några anställningsintervjuer tittar jag väldigt lite på cv:et och går nästan enbart på vad personen säger och svarar på mina frågor. Och för att komma till en intervju, så lämna gärna ditt brev personligt. Alla som kommer in och söker jobb hos oss pratar jag med direkt och kollar av deras nuvarande jobbsituation och försöker få igång ett samtal för att känna av personens egenskaper. Om denna person kommer på intervju eller inte avgörs till 90 % på det personliga mötet och 10 % på vad som står i cv:et.  

Jag tror inte mina erfarenheter spelade störst roll när jag sökte detta jobb. Jag har luckor i min erfarenhet för att ha detta jobb och det fick jag veta redan från första början. Men jag va så villig att lära och driven och målmedveten och dom kände nog att jag skulle lägga ner all min tid och energi på att lära mig detta jobb så jag skulle klara av det.

Långt inlägg, hoppas det gav svar på några frågor!

Hoppas ni får en underbar helg!

Söndagar är fantastiskt sköna. Speciellt efter en hektisk vecka. Veckan har inneburit långa dagar och nya utmaningar. I onsdags var jag på butikschefmöte i Varberg där huvudkontoret ligger. Vi började med rundtur på Vagabond och fick se hur skorna tillverkades, otroligt hur mycket arbete det ligger bakom! Vi fortsatte på huvudkontoret och pratade siffror osv. Riktigt givande och kul att träffa alla andra butikschefer det finns många erfarna så det var bara att suga åt sig all information man kunde. Dagen började 5.30 på morgonen och vi va hemma 21.00 så lång dag. Torsdagen fortsatte med jobb och mitt allra sista homeparty. Sålde av en hel del grejor från kollektionen så jag inte står med massa onödiga prylar.

Och till fredagen, mitt första månadsavslut. Det innebär nyckeltal, handlingsplaner, budget och prognoser. Som en fråga kommit upp angående mina arbetsuppgifter. Detta är ju såklart en. Det är mycket siffror, budget och prognoser. Jag ska jobba för att uppnå uppsatta mål och planera utifrån budget osv. Så ett visst ekonomi intresse är ju helt klart bra. Det heter ju att jag är ansvarig över butikens drift och det innebär ju detta, men även personal, rekrytering, exponering, försäljning, lokal marknadsföring, rapportering till regionchef osv. Jag trodde inte det skulle vara så omfattande att vara butikschef som det faktiskt är. Så det gäller att ha ett stort driv och glädje i det man gör för det innebär mycket arbete.

Ska försöka blogga lite mer aktivt denna vecka så jag kan beskriva mina arbetsuppgifter mer dagligen. Denna vecka hoppas jag på lite mer rutiner.


Ingen rättvis bild. Men köpte ett par Eco by Scorett skor i veckan. Ett miljövänligt alternativ inom skovärlden.