Idag blev gips uppsatt på det sista väggarna, nu är det bara lite lite till som ska upp på lite hörnor osv. Känns såå skönt, nu börjar vi ju komma någon vart. Christer va snäll och hjälpte oss med spacklingen, det blir inte hundra procentigt när jag gör det, haha. Idag ska det slipas och sen spacklas lite till kanske sen kan vi ju faktiskt måla inom snar framtid och DET är ju ett framsteg och hur skönt som helst! Sovrummet pillade jag lite med igår, spackla och slipade lite och målade fönstert vitt :) Oh det händer något!


Gips, gips överallt på väggarna :D (Bardisken har redan blivit en bra avlastningsyta :P)


Filip jobbade på min "hålanvägg" som den just nu heter. Det ska bli som ett fönster utan glasruta med en spott där uppe, kommer bli exelente fint!!


Och titta, fönstert är vitt vitt vitt! Ska dit nu och måla det någon gång till och städa lite :)

Idag kom vi överens om att vi faktiskt va trötta allihopa. Så idag fick det bli en paus och Johan och Elin slapp slita som alla andra dagar. Stackars Filip är iväg på jobbet med Skanska så det blev inte mycket vila för honom ändå. Men vi har trots allt jobbat lite med lägenheten ändå, vi har betalt våra första räkningar. Tror faktiskt till och med spacklingen va roligare haha. Ingen höjdare när det trillar in kuvert hela tiden, vi vill inte ha fler kuvert nu, okej?!



Imorgon hoppas jag nästan på att jag och Elin kan köpa den riktiga sovrumsfärgen och måla, tänk så fint det kommer bli! Och så roligt att börja få ett rum klart!! Även om jag inte kommer hänga upp röda gardiner så är det denna känslan sovrummet ska förmedla. Lyxigt, mysigt och personligt men ändå hotellkänslan! Mycket tyg och andra mysfaktorer :)



Idag känns allting lätt när det gäller renoveringen. Jag och Elin tjuvstartade och målade väggarna fastän det va lite blött spackel i kanterna. Det va sjukt kul att få börja måla, helt plötsligt kändes inte projektet alls omöjligt. Dock syntes vår okunskap i spackling och snickar Filip såg att kanten på walk in closet väggen var lite ojämn så nu ska det spackla imorgon igen, men det gör inget för nu har vi fått måla lite iaf :D Johan och Filip har fortsatt att sätta upp gipskivor, nu är hela vardagsrummet färdigt och nästan hela hallen bara köket kvar. Förhoppningsvis hinner Filip sätta upp två mindre väggar imorgon och onsdag, då börjar man se slutet på själva byggandet. En mycket positiv dag idag!


Väggarna är grundade i vitt :D halleluleja moment!! Dock ska det faktiskt inte vara helvitt när vi är färdiga utan grå/beige så sovrummet känns mysigare och varmare.


Mer gips åt folket, sjukt nimt!  Vardagsrummet är nu färdig gipsat :D
Idag kämpa vi vidare på byggarbetsplatsen. Vi bestämde även att sätta upp tunna gipsskivor på alla väggar och sedan bara spackla skarvar och skruvhål för att få det absolut slätaste och bästa resultat, bredspackla allt kändes som ett hopplöst fall. Och detta var verkligen det bästa beslutet hittills. Det går relativt snabbt och är supersmidigt! Säger iaf jag som har varit på middag hos Filips morfar när stackars Christer och Johan har slitit. Vi pratade precis om hur vi ska kunna tacka alla för all hjälp vi får! Men idag har dom satt upp massa gipsskivor så det verkligen synd att det händer något!

 
Gips på väggarna


Spackla, spackla!!


Betong i rännorna mellan de olika golven som uppkom när väggarna revs, nu flyter allt i ett :)


En gipsskiva som vi aldrig skar loss fick agera toalett dörr till allas förtjusning :) Mycket roande och praktiskt!!
När vi nu har folk som hjälper oss hela tiden i lägenheten så självklart måste det bjudas på mat. På schemat stod pastasallad och hur kokar man pasta när man inte har någon spis? (lokalerna på ivarssons bil) Man tar vad man har. Och här är resultatet, en pappa som kokar pasta i en utsällnings husbil i lokalen samtidigt som han pratar med kunder i telefon. Man kan göra sitt yttersta för att få det att gå ihop på många vis <3

Lite mer uppdatering då! Vi har ju faktiskt hunnit mer än bara riva men delar upp det i två inlägg då det har gått lite tid emellan bilderna. Senaste veckan på kvällar har vi varit i lägenheten och när jag säger vi, innebär det jag och Filip, men även Johan och Elin. Dom är värda sin egen vikt i guld just nu, dom är underbara och hjälper oss hela tiden!! Dom är nog snart delägare i lägenheten så som dom sliter! Men iaf, detta är var vi står nu, väggar har kommit upp lite överallt.


En vägg mellan köket och sovrummet kändes som en god idé trots att jag gillar öppen planlösning ;)


En bardisk som avskärmar köket lite, men fortfarande en luftig känsla!


En avskärmande vägg så jag får genom tidernas minsta walk in closet, men oj så fin det kommer bli. Här under uppbyggnad.


Och här är väggen uppe och den är så stor så man kan faktiskt gå runt den men det är inte tanken sen.


Om man ser längst upp mot taket så sitter där en liten låda, detta kommer bli en ljusramp med inbyggda spottar :) Här syns även resultatet av vårt försök att använda coverwall för att täcka de fula struktur tapeterna, dessvärre fungerade det dåligt och antagligen ska allt bredspacklas.


Jag och Elin är sjukt duktiga på att mura, här är resultatet av en murad hörna :D


Filips pappa drar el till oss och det börjar komma på plats och nu har vi faktiskt ljus i alla rum!

Så här står vi just nu! Men när denna dagen är slut hoppas vi på att där är en vägg till uppe och en liten platsbyggd sittbänk byggd. Filip är lite lack på mina inredningstidningar för man kommer ju på så många dumma ideér då, haha!  

Första inlägget i min nygamla blogg då!
För alla som inte hängt med då så har jag och Filip köpt en lägenhet. En lite sliten två i Ystad som vi ska renovera. Det är ett stort projekt känner vi nu men vi har himla kul och får mycket hjälp av broder Johan och Elin. Jag börjar med att visa lite före och efter bilder!



Det superheta blå badrummet, såklart med en het plastmatta :)


Vardagsrummet, strukturtapeter, rutig parkett och en vanligt dörrhål som ingång..


Köket, litet, instängt, trångt, opraktiskt och orginal från byggåret, en fin plastmatta på detta.

 
Hallen, jag gillar gaderober för man kan fylla dom med kläder men gaderober på alla håll?


här?


och här?


Därför bestämde vi att vi rev ner allt, gaderober, väggar, golv, ja allt som gick att riva..


Vardagsrum


Kök


Hall mot toalett och sovrum

Detta fixade vi på en dag med Johans hjälp och sen började det jobbiga att bygga upp allt igen!